• Тексас - земята на свободните инвеститори в недвижими имоти

    Тексас - земята на свободните инвеститори в недвижими имоти

    Хората все повече се изселват от големите градове, където данъчните и бизнес условия са неблагоприятни.

    Тексас - земята на свободните инвеститори в недвижими имоти

    Докато американците се борят с ежедневието, наречено COVID-19, привлекателността на живота в малкия град катализира масовата миграция от места като Ню Йорк и Калифорния в щати като Тексас и Флорида.

    От началото на пандемията досега, жителите на големите градове закупуват масово просторни жилища в предградията на малките градове на изключително достъпни цени. Неотдавнашно проучване на Yahoo Finance-Harris Poll показа, че миграцията е започнала да се забавя. Изборът за живот в малкия град вече коренно е променил стойностите на недвижимите имоти в САЩ, казват експертите.

    Политиките на държавното правителство като данъци върху доходите и бизнеса влияят върху решението на някои хора за това къде да живеят и работят. Още преди пандемията, по-малко обременителните данъци в Тексас привлякоха огромни технологични компании като Tesla, Oracle, Facebook, Apple и Google - и техните служители - към Остин, Тексас.

    "Хората се местят в Остин главно, защото има къде да работят", каза Ари Растегар, основател на Rastegar Property Company - компания за инвестиции в недвижими имоти, със седалище в Остин.

    Преминаването към крайградски и градски живот вече се наблюдаваше и преди COVID-19, но пандемията го ускори. Наемите се увеличават, а материалните запаси намаляват. 

    "Хората се възползват от възможностите за отдалечена работа, като търсят по-топъл климат и по-ниски разходи за живот", добави Растегар.

    Наемите в големи градове като Ню Йорк и Сан Франциско са намалели съответно с 3,3% и 2.8% от март до юли. Броят на свободните имоти там расте ежедневно.

    „Хората осъзнаха, че работата от вкъщи може да продължи още неопределен период от време. Започнаха да се питат: искам ли да живея в този град, в този климатичен пояс? Наистина ли искам да плащам данъци върху доходите? Искам ли да имам по-голямо пространство? Мога ли да имам по-ниски разходи за живот и все пак да съм близо до най-големите работодатели в света? И мисля, че отговорът на всички тези въпроси е да “, отбеляза още Ари Растегар.

     

     

     

    недвижими имоти Миграция пандемията COVID-19

    Оценка на новината

    0