• ТОП 3 грешки, които да НЕ допускате при покупка на недвижим имот.

    ТОП 3 грешки, които да НЕ допускате при покупка на недвижим имот.

    Кой е водещият елемент при покупката на имот – емоция или логика? Ето и няколко съвета как да се подготвите за добра сделка.

    ТОП 3 грешки, които да НЕ допускате при покупка на недвижим имот.

    Покупката на недвижим имот е изключително емоционален процес. За да бъдем по-конкретни, ние го определяме като 80% емоция и 20% логика. В един високо емоционален процес често се случва да правим неща, които не са изцяло в наш интерес. За да се предпазим от подобни грешки е добре да следваме процедури, системи, съвети или някакви рамки, които да ни позволяват да стоим в правилната лента на пътя. Тази статия може да ни предпази от трите най-големи грешки при покупка на недвижим имот.

    Не се обаждайте на обяви за недвижими имоти!!! Странно нали? А как да си купите имот ако не се обаждате на обяви? Ето ключът. Много хора се обаждат по обява, но не осъзнават, че се обаждат на брокер. Този брокер работи за собственика на имота и търси купувачи за него. Ако купувачът реши да закупи този имот, практиката показва, че той започва да работи със същия брокер, който вече е нает от продавача. Когато започне договаряне на всички условия по сделката, купувачите тепърва виждат проблем в тази ситуация, в която един брокер представлява две страни с противоположни интереси. Освен това, купувачите изпадат в ситуация, в която реализират една от най-скъпите финансови транзакции в живота си с брокер, който не са си избирали. Решението е работата с „личен брокер“. Каква е разликата? Правите няколко интервюта с брокери (за предпочитане препоръчани), проверявате онлайн репутацията им и избират един. Задавате му всички критерии на имота, които са важни за вас и той започва работа по намиране на перфектната сделка. Резултати? Сделка „ушита“ по поръчка. Работа с професионалист, който Вие сте си избрали. Управление на риска при сделката. По-добри финансови условия на края. За финал – вместо да звъните по обяви, потърсете си брокер. Излиза много по-евтино и ниско стресово.

    Не започвайте процедура по търсене на имот, без да сте уредили финансирането на сделката. Много хора започват процеса на търсене, смятайки, че имат яснота по финансовите параметри на сделката. След консултации с кредитиращи институции се оказва, че параметрите, които са очаквали нямат нищо общо с реалността. При едни купувачи се получава емоционален срив, тъй като вече има харесан имот, който не могат да си позволят реално. Това се отразява и на бъдещите им планове за покупка, тъй като в последствие, всеки един имот бива сравняван с този на пропадналата сделка.

    И третия случай, който е още по-опасен е при клиенти, които вече са оставили дори и парична гаранция за закупуването на конкретен имот. След като виждат, че не могат да организират финансирането на подобна сделка, губят депозита и разочарованието е огромно. Извън негативните емоции и загубените пари, може да добавим и загубеното време и нерви, които никой не може да върне.

    Днес на пазара има изключително много кредитни посредници, които безплатно ще Ви предоставят информация за възможното финансиране. Възползвайте се.

    недвижими имоти грешки при покупка на имот покупка на жилище Primo+ сделка с недвижими имоти личен брокер

    Оценка на новината

    0