• САЩ - държавата на наемите

    САЩ - държавата на наемите

    Средната наемна цена за двустаен апартамент е спаднала с 0,1% от миналия месец.

    САЩ - държавата на наемите

    Нарастващите цени на жилищата държат бъдещите купувачи далеч от "собствеността". Някои инвеститори прогнозират, че това може да е добре за пазара на наеми.

    Високото търсене, намаленото предлагане и ниските лихвени проценти, повишиха цените на жилищата до исторически връх през това лято. 

    „Собствеността на жилища все още е мъртва в тази страна, защото единствените хора, които купуват домове в момента, са хора, които имат капитал, страхотен кредит и работа“, отбеляза инвеститорът Грант Кардоне.

    Обикновено цените на жилищата падат през есента, но средните цени на жилищата се движат близо до летните максимуми на $ 350 000 миналата седмица, което е ръст от 12,9% за седмицата, завършваща на 3 октомври, в сравнение със същото време миналата година, според Realtor.com.

    Междувременно цените на наемите намаляха драстично това лято, което направи апартаментите още по-желани и постижими за американците по време на пандемията. Средната наемна цена за двустаен апартамент е спаднала с 0,1% от миналия месец.

    „Ще станем наематели в тази държава“, каза Кардоне. „Отдаването под наем отново ще стане икономическият избор и желаният избор.“

    Американците - особено наемателите - имат по-нисък кредитен рейтинг, по-високи нива на безработица и по-малко спестявания за първоначално плащане, отколкото в началото на пандемията. Наемателите са по-склонни да изостанат при плащането на наеми и по-вероятно да загубят работата си по време на пандемията, според Nerdwallet, базираната в Калифорния компания за лични финанси.

    „Има припокриване сред хората, които най-вероятно ще наемат и тези, които най-вероятно ще бъдат засегнати от безработица. Например по-младите хора и работещите в хотелиерството и хранително-вкусовата промишленост имат и по-високи наемни цени и е по-вероятно да загубят работата си по време на пандемията“, каза Елизабет Рентър, анализатор на данни в Nerdwallet.

    Междувременно заемодателите повишиха изискванията за забавяне на търсенето на жилища, докато се опитват да разпределят рекордните 3,9 трилиона долара заеми тази година, според прогнозата на Fannie Mae.

    „Собствеността на домовете се движи от висшата класа“, каза Кардоне. „За да получите жилищен заем, имате нужда от сигурна работа и от по-добър кредитен рейтинг, отколкото преди COVID-19. "

    САЩ спад в цените наеми пандемията COVID-19

    Оценка на новината

    0