• Имотите с ипотека могат да бъдат много добра опция за сделка.

    Имотите с ипотека могат да бъдат много добра опция за сделка.

    Много хора бягат от ипотекирани имоти като „дявол от тамян“. Тези хора  са тип купувачи, които търсят сигурност на сделката. Всъщност, фактите показват, че ипотекирания

    Имотите с ипотека могат да бъдат много добра опция за сделка.

    Много хора бягат от ипотекирани имоти като „дявол от тамян“. Тези хора  са тип купувачи, които търсят сигурност на сделката. Всъщност, фактите показват, че ипотекирания имот е една от най-добрите опции за покупка на пазара. Много от продавачите също са объркани и не знаят дали това е плюс или е минус. Нека видим какво стои зад ипотекираните имоти.  

    Ключът в този тип сделки е правилната комуникация между страните. За да бъде ипотекиран един имот, цял отряд юристи от банката кредитор са правили т.нар. правен анализ. Щом имотът е бил ипотекиран, значи правният анализ е показал, че няма проблеми със собствеността на имота. Тук е важно да отбележим, че това може да се е променило за в бъдеще и не трябва да разчитаме на 100% на това становище. Но, дори и една ипотека да бъде положителен сигнал, а именно щателна проверка на имота, много купувачи разбират за ипотеките в напреднал етап от преговорите, което започва да ги прави мнителни. Ето затова качествената комуникация е ключ към успешната сделка в този случай.   

    Банката кредитор е важна част от цялата сделка. Трябва да следват определени стъпки при заличаване на съществуващата ипотека. Ситуацията става дори и по-сложна ако купувачът също ще придобива имота с ипотека. Тогава се налага комуникация между двете банки (тази със съществуваща ипотека и тази с бъдещата ипотека). Най-важното нещо, което трябва да се случи отново е качествената комуникация между страните. Много често се получава така, че страните са в неведение, банките си работят по различни казуси, страните се изнервят и започват да се обвиняват, че някой крие нещо, или умишлено бави процеса. Затова картите трябва да бъдат на масата и да се работи с доказани експерти по казусите. 

    Частен случай на този казус е ипотекиран имот с необслужван кредит. Тези ипотеки са обявени за предсрочно изискуеми и сделките с тях имат специфичен правен характер.

    Ако имате възможност теоретично да се запознаете със сделката преди да пристъпите практически към нея, ще имате много повече информация за процесите. А точно това ще Ви даде възможност да управлявате риска и да имате успешен край на това важно начинание! Успех!

    Георги Янков е специалист със 17-годишен опит в сделките с недвижими имоти. Той е съосновател на Imvestia, управляващ съдружник и мениджър в компанията за недвижими имоти Primo+. Георги е водещ на предаването "Следващото Ниво с Щелян и Георги", което вече има над 130 излъчени епизода в повечето социални мрежи и подкаст платформи. Гостите във формата са едни от най-успелите Българи в своите сфери на дейност, а всеки епизод дава огромна стойност на всички зрители и слушатели. Съосновател на Primo+ Academy - водеща обучителна организация за търговци, брокери, мениджъри и собственици на агенции за недвижими имоти.

     
    недвижими имоти ипотека грешки при покупка на имот Primo+ придобиване на имот

    Оценка на новината

    0