• Пандемична революция под наем

    Пандемична революция под наем

    Потенциалният пазар за застраховане на депозити е необятен и неизползван досега.

    Пандемична революция под наем

    Първоначалните разходи за наемане на апартамент стават все по-евтини, тъй като наемодателите в 46 щати вече приемат застраховка за депозит вместо едно голямо плащане в брой.

    „Това са огромни суми в момент, в който по-специално хилядолетията, нали знаете, не разполагат с тях“, каза Парааг Сарва, главен изпълнителен директор на Rhino, пред Yahoo Finance Live.

    Rhino продава застрахователни депозити на наемателите, "които струват само няколко долара", на месец. Rhino застрахова собственика на имота за евентуални щети и за загубен наем. Компанията заяви, че наемодателите, управляващи 1 000 000 имота, приемат застраховка Rhino вместо паричен депозит в аванс.

    „Депозитите за обезпечение не са най-ефективният начин някой да защити някого за нещо, което може или не може да се случи в бъдеще“, посочва Сарва.

    Rhino току-що приключи кръг от 95 милиона долара за финансиране, който оценява компанията на около 500 милиона долара.

    Пандемията на коронавируса ускори революцията за реформа на наемите, която започна, когато Синсинати, Охайо, прие закона за избор на наемател през януари 2020 г., един месец преди пандемията да изхвърли милиони хора от работа. Законът изисква от наемодателите да предлагат на потенциалните наематели алтернативи вместо традиционния паричен депозит. Една от тези алтернативи е застраховката на депозит като продукта, който Rhino продава.

    „Ние се застъпваме за законодателство, благоприятно за наематели като Renter’s Choice, защото близо половината американци не могат да си позволят спешни разходи от 400 долара и това прави достъпността на жилищата един от най-належащите проблеми в Америка в момента“.

    Атланта, Джорджия, прие подобно законодателство през октомври. Още 10 други щати плюс градове като Маями и Лос Анджелис обмислят закони за избор на наематели, тъй като пандемията притиска пазара на наеми.

    Последните данни от S&P Global Market Intelligence показват, че колекциите от наеми попадат в многосемейни тръстове за инвестиции в недвижими имоти REIT, въпреки че наемодателите продължават да събират по-голямата част от дължимите наеми.

    САЩ наем депозит Rhino

    Оценка на новината

    5.00