• Google ще похарчи $ 7 милиарда за недвижими имоти

    Google ще похарчи $ 7 милиарда за недвижими имоти

    Компанията планира да отвори нови офиси в Сиатъл, Хюстън и Мисисипи. 

    Google ще похарчи $ 7 милиарда за недвижими имоти

    Google заяви, че планира да похарчи над 7 милиарда долара за недвижими имоти в САЩ през 2021 г.

    Компанията заяви, че парите ще бъдат насочени към разширяване на офиси и центрове за данни в 19 щата, създавайки, според нея, най-малко 10 000 работни места на пълен работен ден. 

    „Да се ​​събираме на едно място физически, за да си сътрудничим и изграждаме общност, е от основно значение за културата на Google и това ще продължи да бъде важна част от нашето бъдеще“, заяви главният изпълнителен директор Сундар Пичай. „Ние продължаваме да правим значителни инвестиции в нашите офиси в цялата страна, както и в родния ни щат Калифорния, където ще инвестираме над 1 милиард долара тази година.“

    Компанията майка на Google Alphabet преустанови разходите си за недвижими имоти миналата година вследствие на пандемията, като това доведе до първият в историята спад на приходите на Google през второто тримесечие на миналата година.

    Компанията продължава агресивно да развива своя облачен бизнес. Google излезе с оперативни резултати за този бизнес в последния си отчет за приходите, разкривайки, че е загубила 5,61 млрд.долара при 13,06 млрд.долара приходи през миналата година. Изпълнителният директор на Google Cloud - Томас Куриан сподели пред инвеститорите миналия месец, че се е съсредоточил върху разрастването на бизнеса сега, с поглед към рентабилността надолу.

    Компанията планира да върне работниците в офисите от тази есен. По-рано Пичай заяви, че Google няма да приеме постоянен план за работа от разстояние, очаквайки повечето служители да се появяват в назначените офиси три дни в седмицата, започвайки през септември.

    Като част от разширенията, Пичай каза, че компанията ще добави хиляди нови роли в офисите си в Атланта, Вашингтон, Чикаго и Ню Йорк.

    „Това ще помогне да се осигурят повече работни места и инвестиции за различни общности като част от предварително обявените ни ангажименти за расова справедливост“, заяви Пичай и добави, че 2020 г. е най-силната година за наемане на служители на Black и Latinx Google в САЩ.

     

    недвижими имоти google Разходи пандемията COVID-19

    Оценка на новината

    5.00