• Американският пазар на жилища си пое въздух

    Американският пазар на жилища си пое въздух

    Прогнозите са, че икономическият растеж тази година ще бъде най-силният от 1984 г. насам.

    Американският пазар на жилища си пое въздух

    Американското строителство на жилища падна до минимум от шест месеца през февруари. Ниските температури се превърнаха във временно препятствие за жилищния пазар, който продължава да бъде подкрепен от изключително оскъдни материални запаси на фона на силно търсене на по-големи домове.

    Докладът на Министерството на търговията показа рязък спад в разрешителните за строеж миналия месец. Данните от тази седмица, показаха, че дълбокото замръзване, което е било най-тежко в Тексас и други части на гъсто населения южен регион, е намалило продажбите на дребно и производството във фабриките.

    Въпреки че вторият пореден месечен спад в жилищното строителство може да накара икономистите да променят своите прогнози за брутния вътрешен продукт за първото тримесечие, се очаква възстановяване през периода април-юни. прогнозите.

     „Данните за март вероятно ще покажат силен възврат в потребителските разходи, промишленото производство и строителната дейност.“, отбеляза Конрад Декуадрос, старши икономически съветник в Brean Capital.

    Стартирането на жилища падна с 10,3% до сезонно коригиран годишен темп от 1,421 милиона единици през миналия месец, най-ниското ниво от миналия август. Икономистите, анкетирани от Ройтерс, прогнозираха, че стартът ще намалее до 1,560 милиона единици през февруари.

    строителство жилищен пазар Ройтерс Brean Capital

    Оценка на новината

    5.00