• Johnson & Johnson очаква печалба в размер на 2,5 млрд. долара

    Johnson & Johnson очаква печалба в размер на 2,5 млрд. долара

    Резултатите на компанията надвишиха очакванията на Уолстрийт.

    Johnson & Johnson очаква печалба в размер на 2,5 млрд. долара

    Johnson&Johnson заявиха в сряда, че очакват да продадат ваксини срещу Covid-19 за близо 2,5 милиарда долара тази година.

    При публикуването на финансовите си резултати за второто тримесечие компанията отчита и приходи и приходи, които надвишават очакванията на Уолстрийт.

    Цената на акциите на компанията е нараснала с близо 1% при предварителната търговия след доклада.

    Фармацевтичният бизнес на J&J, който разработи еднократната ваксина срещу Covid-19, генерира приходи от 12,59 милиарда долара, което е ръст от 17,2% на годишна база.

    Потребителското звено на компанията, което произвежда продукти като Neutrogena за измиване на лицето и Listerine, генерира приходи от 3,7 милиарда долара, което е с 13,3% повече от година по-рано. Неговото звено за медицински изделия генерира 6,9 млрд.долара, което е 62,7% увеличение. Това звено беше силно засегнато миналата година, тъй като пандемията принуди болниците да отложат избираемите операции и американците останаха вкъщи.

    „Всички осъзнахме през последните 18 месеца колко е важно доброто здраве“, сподели финансовият директор на J&J, Джоузеф Уолк, след като компанията публикува своя отчет за приходите в сряда.

    Компанията повиши своите прогнози за приходи и разходи за годината. J&J очаква печалба през цялата година от $ 9,50 до $ 9,60 на акция, в сравнение с предишната прогноза от $ 9,30 до $ 9,45 на акция. Той очаква приходи между 92,5 млрд. и 93,3 млрд.долара, в сравнение с предходната прогноза от 89,3 до 90,3 млрд.долара.

    Финансовите резултати идват ден след ново проучване, което предполага, че ваксината на J&J е много по-малко ефективна срещу делта и ламбда вариантите, отколкото срещу оригиналния вирус. Сега изследователите предполагат, че може да е необходима бустер доза за получателите на J&J.

    Проучването, което все още не е рецензирано, противоречи на доклад на компанията, която установи, че изстрелът е ефективен срещу делта, особено срещу тежко заболяване и хоспитализация, дори осем месеца след инокулацията.

    Уолстрийт ваксини пандемията COVID-19 Johnson & Johnson

    Оценка на новината

    5.00