• Застрахователните брокери Aon и Willis Towers Watson отменят сливането си за 30 милиарда долара

  Застрахователните брокери Aon и Willis Towers Watson отменят сливането си за 30 милиарда долара

  Европейските антитръстови регулатори одобриха сливането по-рано този месец.

  Застрахователните брокери Aon и Willis Towers Watson отменят сливането си за 30 милиарда долара

  Застрахователните брокери Aon и Willis Towers Watson заявиха в понеделник, че са се договорили да прекратят споразумението си за сливане на стойност 30 милиарда долара и да прекратят съдебните спорове с Министерството на правосъдието на САЩ.

  Сделката щеше да постави централата в Лондон Aon пред най-големия застрахователен брокер в света Marsh & McLennan.

  „Въпреки регулаторния импулс по света, включително неотдавнашното одобрение на нашата комбинация от Европейската комисия, стигнахме до безизходица пред Министерството на правосъдието на САЩ, заяви в изявление главният изпълнителен директор на Aon - Грег.

  Aon ще плати 1 милиард долара като такса за прекратяване на Willis, се казва в него.

  През юни Министерството на правосъдието заведе дело за блокиране на сделката, заявявайки, че това ще намали конкуренцията и може да доведе до по-високи цени.

  Министерството на правосъдието твърди, че комбинирането на двата големи застрахователни брокери би навредило на конкуренцията при презастрахователното посредничество, пенсионирането и пенсионното планиране и частните пенсионерски борси с много превозвачи.

  Миналата седмица федерален съдия беше стеснил обхвата на делото, което се случи, след като Aon и Willis се съгласиха да се оттеглят, за да получат одобрение в САЩ и Европа след дискусии с регулаторите.

  Продажбите включваха пенсионното звено на Aon в САЩ, американската пенсионерска борса и пенсионният бизнес в Германия. Включен беше и глобалният презастрахователен бизнес на Willis Towers Watson. Европейските антитръстови регулатори одобриха сливането по-рано този месец, обусловено от част от продажбите.

  Aon се нарежда на второ място, а Willis - на пето място сред американските търговски застрахователни брокери на американския пазар, според проучване на списание Business Insurance.

  Другите най-големи брокери в САЩ са Marsh & McLennan, Arthur J Gallagher и Alliant Insurance Services.

  През април застрахователната компания Chubb заяви, че вече не търси да купува по-малък конкурент, Hartford Financial Services, след като последният отхвърли офертите за поглъщане на Chubb, отказвайки да участва в преговори по предложението за изкупуване на 23,24 млрд.долара.

  Акциите на Aon поскъпнаха с 4% до 242 долара, докато акциите на Willis Tower спаднаха с 3,5% до 218 долара при предварителната търговия.

  Willis Towers Watson Aon Marsh & McLennan застрахователни брокери

  Оценка на новината

  5.00