• Boundless в помощ на компаниите

    Boundless в помощ на компаниите

    Компаниите са изправени пред голяма сложност около данъчното облагане и спазването на трудовото законодателство.

    Boundless в помощ на компаниите

    Тъй като все повече служители се придвижват към отдалечена работа за по-дългосрочен план, компаниите са изправени пред голяма сложност около данъчното облагане и спазването на трудовото законодателство.

    Опцията за отдалечена работа се превръща от предимство в задължителна опция за набиране на таланти.

    Неотдавнашен доклад установи, че все повече професионалисти напускат работата си, ако не им е предложена възможност да работят отдалечено.

    Това означава повече възможности за професионалистите, особено в технологичната индустрия, да избират къде да работят и от своя страна, по-голям натиск върху компаниите да бъдат пъргави и отзивчиви към изискванията на работниците и отговорностите, които носи.

    За стартиращо предприятие като Boundless, платформа за управление на данъчното облагане и спазването на данъка и заетостта на отдалечени работници, независимо от местоположението, той представи възможност.

    Основана през 2019 г. във време, когато отдалеченото наемане не беше нормално, както е в момента, ирландската компания бързо се справи с нарастващото търсене.

    Това беше комбинация от хора, които избраха да се върнат в родните си страни или да търсят промяна на темпото в нова държава за себе си или да отгледат семействата си.

    Търсенето на тези инструменти се отразява в интереса на инвеститорите с португалския стартиращ Remote, който предоставя подобни услуги, като наскоро събра 150 милиона долара.

     

    Създаването на служител или екип за работа в държава, в която компания няма съществуваща база, може да бъде минно поле. Това изисква разбиране на всичко - от местното трудово законодателство до данъчните задължения до обезщетенията на работниците.

    Например, във Франция работниците имат право да прекъснат връзката - друга тенденция, появяваща се на работното място след Covid -, която ограничава времето, в което шефът може да се свърже с техния персонал. В отдалечена трудоспособна възраст, с персонал, разпределен през границите, това е съображение, което може да се загуби в комбинацията.

    В основата си Boundless, която наскоро събра 2,5 милиона евро (2,9 милиона щатски долара), е софтуерна платформа за управление на местонахождението на работниците, тяхната работна заплата, какъв е техният данъчен статус и какви са ползите от тях.

    Boundless създава юридически лица в различни страни с необходимите регистрации в данъчните органи и органите по заетостта. 

    Boundless действа като легален работодател. В момента стартиращата компания работи в 17 държави, където е завършила пълната регистрация на компании и данъци, за да даде възможност на клиентите си да наемат там.

    „Като компания, ако искам да се настроя да прави всичко това, особено от страна на заплатите, трябва да се регистрирам в местните данъчни власти и в някои държави, което може да отнеме до 18 месеца.“, споделя главният изпълнителен директор на Boundless - Дий Коукли.

    Безграничните и подобни компании също се излагат на риск, като поемат ролята на легален работодател.

    „Стандартната правна структура е тристранно споразумение за съвместна работа. Boundless е посочен като легален работодател с отговорност за спазването, обработването на ведомост, подаване на данъци и извършване на плащания на работника“, каза Коукли.

    „Всичко, свързано със спазването на човешките права или всякакъв вид спорове или проблеми, клиентът може да се обърне към нас, за да потърси подкрепа около специфичните закони на тази държава. Когато отговорността е в голяма степен зависи от законодателството на страната, така че Boundless поема доста голям риск, когато става въпрос за тези работници, а в някои страни имаме много значителна юридическа отговорност."

    Компанията няма да разкрие колко служители са заети в момента чрез услугите на Boundless, но Коукли заяви, че очаква да подкрепи 1000 служители на своята платформа до следващата година.

    Коукли добави, че Boundless все още не се е сблъсквал с нито едно от тези правни предизвикателства, но тъй като все повече работодатели избират да позволят работа от разстояние, отговорностите по спазването му ще се разширят.

    работодатели данъчно законодателство Boundless трудово законодателство

    Оценка на новината

    5.00