• Microsoft преговаря за инвестиране в индийския Oyo

    Microsoft преговаря за инвестиране в индийския Oyo

    Oyo се разшири извън Индия и на пазари в САЩ, Европа и Югоизточна Азия.

    Microsoft преговаря за инвестиране в индийския Oyo

    Microsoft е в напреднали преговори за инвестиране в индийската бюджетна хотелска верига Oyo, източник, запознат с въпроса, потвърден пред CNBC. Размерът на сделката не е известен, но стартираният хотел, подкрепен от SoftBank, се оценява на около 9 милиарда долара.

    Новината беше съобщена за първи път от TechCrunch, която заяви, че предложената сделка може да включва преминаване на Oyo към използване на облачните услуги на Microsoft.

    Oyo събра този месец 660 милиона долара дългово финансиране от глобални институционални инвеститори, за да използва капитала за изравняване на такси и други бизнес инвестиции.

    Висши ръководители на компанията заявиха, че стартиращата компания работи по потенциален публичен списък, но не са предоставили график за IPO - редица високо ценени индийски технологични стартиращи компании са в средата на навлизането на публичните пазари и фирмата за доставка на храна Zomato видя звезден фондов пазар миналата седмица.

     

    Oyo се разшири извън Индия и на пазари в САЩ, Европа и Югоизточна Азия. Tактиките обаче поставят под съмнение здравето на индийското стартиращо предприятие, според докладите от миналата година.

    Пандемията от коронавирус влоши ситуацията и принуди хотелската верига да уволни служители, за да намали разходите и загубите. С нарастващите нива на ваксинация и страните бавно облекчават ограниченията, търсенето на пътувания се възстановява бавно.

    Миналият месец основателят и главен изпълнителен директор на Oyo Ритеш Агарвал заяви, че ежедневните резервации на компанията за летния сезон са се увеличили повече от два пъти в Европа, където процентът на ваксинация е относително висок.

    сделка Microsoft пандемията COVID-19 Oyo

    Оценка на новината

    0