• SoftBank подкрепя фирмата Ola

    SoftBank подкрепя фирмата Ola

    Ola планира да събере 1 милиард долара за IPO в Индия.

    SoftBank подкрепя фирмата Ola

    Индийската компания за споделяне на пътувания Ola, планира да събере до 1 милиард долара чрез първоначално публично предлагане, каза източник, запознат със ситуацията, пред CNBC.

    Ройтерс заяви, че Ola финализира банките, които ще дават съвети относно набирането на средства, и според съобщенията е участвала в Citigroup, Kotak Mahindra и Morgan Stanley.

    Председателят и изпълнителният директор на групата Bhavish Aggarwal заяви пред CNBC този месец, че компанията планира да стане публична следващата година.

    Стартиращото предприятие, подкрепено от SoftBank, е част от нарастващия списък на индийските технологични стартиращи компании, които планират да станат публични.

    Фирмата за доставка на храна Zomato дебютира на фондовия пазар миналия месец, компанията за плащания Paytm подаде заявка за плаване на 2,2 милиарда долара, а онлайн застрахователят PolicyBazaar подаде молба до IPO за набиране на над 800 милиона долара. 

    Повечето от дейностите на Ola са в Индия, но услугите на фирмата за придвижване са достъпни и във Великобритания, Австралия и Нова Зеландия. Тъй като пандемията от коронавирус задържа повечето хора у дома за продължителен период от време, това принуди компанията да съкрати работната си сила.

    Миналият месец Ola обяви, че Plum Wood Investment, филиал на световната компания за частни инвестиции Warburg Pincus, и сингапурският държавен инвеститор Temasek, планират да инвестират 500 милиона долара в компанията преди IPO.

    Softbank IPO предприятие businessnews.bg фирма Ola

    Оценка на новината

    5.00