• Google отлага връщането на служителите си в офиса

    Google отлага връщането на служителите си в офиса

    Amazon, Facebook и Apple, също преоценяват плановете си за връщане в офиса.

    Google отлага връщането на служителите си в офиса

    Google отлага връщането на своите работници в офиса за трети път, заради разпространението на новия делта вариант на Covid-19. Главният изпълнителен директор Сундар Пичай обяви в блог във вторник, че новата дата е 10 януари.

    Няколко други технологични компании, включително Amazon, Facebook и Apple, също преоценяват плановете си за връщане в офиса.

    Сундар Пичай каза още, че разширението ще предложи на работниците по-голяма гъвкавост. След 10 януари компанията ще позволи на различни държави и места да решат кога да прекратят доброволните условия на работа от дома с най-малко 30-дневно предизвестие. 

    Google непрекъснато коригира своите политики, свързани с Covid-19 на работното място, въз основа на препоръките на правителствените здравни експерти на различни места.

    „Пътят напред може да е малко по-дълъг и неравен, отколкото се надявахме, но аз оставам оптимист, че ще го преодолеем заедно“, каза Пичай.

    През декември Google отложи връщането си в офисите до 1 септември, след което служителите ще трябва да работят лично поне три дни в седмицата.

    През юли Пичай обяви второ забавяне до 18 октомври и заяви, че работниците, които се връщат, ще трябва да се ваксинират.

    google Covid-19 businessnews.bg

    Оценка на новината

    0