• SumUp придоби Fivestars

    SumUp придоби Fivestars

    Сделката предоставя на SumUp достъп до 12 000 клиенти на Fivestar и продажби от 3 милиарда долара годишно.

    SumUp придоби Fivestars

    SumUp, базиран в Обединеното кралство процесор за плащания, е придобил стартиращ маркетинг Fivestars в опит да разшири обхвата си в САЩ и да се справи с гиганти като PayPal и Square.

    Компанията заяви в четвъртък, че купува Fivestars за 317 милиона долара в комбинация от пари и акции. Fivestars, със седалище в Сан Франциско, помага на търговците да създават схеми за награди и промоции за клиенти. Сделката предоставя на SumUp достъп до 12 000 клиенти на Fivestar и продажби от 3 милиарда долара годишно.

    Основан през 2012 г., SumUp е известен със своите четци за мобилни кредитни карти, които позволяват на малкия бизнес да приема плащания. Компанията предоставя и други инструменти за плащане, включително възможността търговците да създават свои собствени онлайн магазини. Има над 3 милиона търговци, регистрирани в цяла Европа, САЩ и Латинска Америка.

    SumUp се конкурира със шведския iZettle, придобит от PayPal през 2018 г., както и с площада на Джак Дорси. Тъй като стартиращите компании планират разширяване в САЩ, съперничеството с тези големи играчи ще се засили. Но SumUp смята, че има достатъчно място за съвместно съществуване на редица различни компании.

    Междувременно SumUp е набрал общо 1,4 милиарда щатски долара в дялово и дългово финансиране от самото си създаване. Компанията е подкрепена от Goldman Sachs, сингапурския Temasek и Bain Capital.

    европа САЩ paypal SumUp iZettle Fivestar

    Оценка на новината

    5.00