• Китайската SenseTime отлага IPO за 767 милиона долара в Хонконг

    Китайската SenseTime отлага IPO за 767 милиона долара в Хонконг

    SenseTime е планирал да продаде 1,5 милиарда акции в ценови диапазон от HK$3,85 до HK$3,99.

    Китайската SenseTime отлага IPO за 767 милиона долара в Хонконг

    Китайската стартираща компания за изкуствен интелект SenseTime Group отложи първоначалното публично предлагане (IPO) в Хонконг на стойност 767 милиона долара в понеделник, след като беше поставена в черен списък за инвестиции в САЩ.

    SenseTime заяви, че остава ангажиран с приключването на предлагането и ще публикува допълнителен проспект и актуализиран график за листване.

    Ройтерс съобщи за първи път по-рано в понеделник за плана на компанията да оттегли предложението и да актуализира проспекта си, за да включи потенциалното въздействие на забраната за инвестиции в САЩ, с цел рестартиране на процеса на IPO.

    SenseTime е планирал да продаде 1,5 милиарда акции в ценови диапазон от HK$3,85 до HK$3,99, според неговите регулаторни документи. Това ще събере до 767 милиона долара, цифра, която вече беше намалена по-рано тази година от целта от 2 милиарда долара.

    Въпреки това, вместо да определи котировъчната си цена в петък, както е планирано, тя се озова в спешни разговори с Хонконгската фондова борса и нейните адвокати относно бъдещето на сделката на фона на съобщенията за задаващия се черен списък.

    SenseTime не предостави подробности за графика за ревизирано IPO в подаването си на борсата в Хонконг в понеделник.

     

    Компанията заяви, че ще възстанови всички средства за кандидатстване в пълен размер без лихва на всички кандидати, които са записали нейните акции в процеса на предлагане.

    Министерството на финансите на САЩ добави SenseTime към списък с „китайски компании от военно-промишлен комплекс“, обвинявайки компанията, че е разработила програми за разпознаване на лица, които могат да определят етническата принадлежност на целта, с особен акцент върху идентифицирането на етническите уйгури.

    Експерти и правозащитни групи на ООН смятат, че повече от милион души, главно уйгури и членове на други мюсюлмански малцинства, са били задържани през последните години в огромна система от лагери в най-западния китайски регион Синдзян. Китай отрича злоупотребите в Синдзян, но правителството на САЩ и много правозащитни организации твърдят, че Пекин извършва геноцид там.

    САЩ изкуствен интелект businessnews.bg SenseTime

    Оценка на новината

    5.00