• Chase Bank в партньрство с EVgo за инсталиране на DC бързи зарядни устройства

    Chase Bank в партньрство с EVgo за инсталиране на DC бързи зарядни устройства

    От това лято DC бързите зарядни устройства на EVgo ще започнат да се инсталират в клонове на Chase Bank в САЩ.

    Chase Bank в партньрство с EVgo за инсталиране на DC бързи зарядни устройства

    Chase Bank си партнира с EVgo за инсталиране на станции за зареждане на електрически превозни средства в избрани клонове в цялата страна. Този ход е част от усилията на банката за насърчаване на устойчивостта и намаляване на въглеродния отпечатък.

    Компанията заяви, че се стреми да инсталира зарядни устройства за електромобили в 50 клона в цялата страна до лятото на 2023 г. Строителството на първото място в Кармел, Индиана, вече е започнало и ще отвори това лято.

    Местата ще имат между две и шест DC бързи зарядни устройства, като повечето имат четири. Зарядните устройства няма да бъдат запазени за клиенти на Chase. Целта е и широката публика да използва зарядните станции.

    Chase има малко над 4700 клона в долните 48 щата, така че избраните 50 клона представляват малка част от общия отпечатък на банката.

    Беки Грифин, главен административен директор на потребителското банкиране в JPMorgan Chase, каза, че компанията ще следи процента на използване, за да реши дали да разшири широко пилотната програма.

    Грифин каза, че Chase винаги търси начини да иновира своята огромна клонова мрежа и това партньорство има смисъл предвид отпечатъка на недвижимите имоти и придружаващите ги паркинги.

    Първите 50 места са в щати, където клиентското търсене е високо, включително Калифорния, Илинойс, Индиана, Ню Йорк, Орегон и Пенсилвания. Освен това, местата са местата, където хората изпълняват ежедневни задачи и може да имат свободни 15 или 40 минути, така че инсталирането на бързи зарядни устройства - вместо такива, които отнемат няколко часа - беше ключова част от решението за партньорство с EVgo.

    Компанията също така заяви, че ще добави слънчеви панели към около 400 допълнителни клона до края на 2022 г. В момента над 350 клона имат слънчеви панели на място. След това генерираната електроенергия се използва за захранване на съоръженията на компанията.

    Разширяването на слънчевата енергия на покрива е сравнително лесна стъпка към намаляване на въглеродния отпечатък на компанията, а Chase далеч не е единствената компания, която използва налични недвижими имоти. Target, Home Depot и Lowe’s са едни от големите търговци на дребно, които са тествали слънчевата енергия на покрива на определени места, докато McDonald’s, Sweetgreen и Restaurant Brands’ Burger King също изследват слънчева енергия на определени места.

    електромобил businessnews.bg Chase Bank EVgo

    Оценка на новината

    0