• Десет компании, които преминаха към гъвкав модел на работа

    Десет компании, които преминаха към гъвкав модел на работа

    FlexJobs идентифицира 10 компании, които преминаха към постоянен гъвкав модел на работа.

    Десет компании, които преминаха към гъвкав модел на работа

    Работата от вкъщи продължава да бъде популярен избор сред служителите, дори когато компаниите се опитват да привлекат хората обратно в офиса.

    Скорошно проучване на Microsoft, което анкетира 31 102 работници по света между януари и февруари, установи, че 52% от хората мислят да преминат към отдалечена или хибридна работа на пълен работен ден тази година, точно когато все повече фирми обявяват изисквания за връщане в офиса .

    За да помогне на хората да намерят най-добрите отдалечени и хибридни възможности, FlexJobs идентифицира 10 компании, които преминаха към постоянен гъвкав модел на работа.

    Продажбите, маркетингът и управлението на проекти са сред най-добрите индустрии, наемащи за хибридни работни места през 2022 г.

    Ето 10 компании, които преминаха към постоянен гъвкав модел на работа и наемат сега, според FlexJobs:

    1. 3M
    Отрасъл: Производство

    През октомври 3M обяви основан на доверие подход, наречен „Работете по вашия начин“, който позволява на служителите да избират дали отдалечената работа, пребиваването в офиса или комбинацията от двете работи най-добре за тях.

    2. Atlassian
    Отрасъл: Технологии, софтуер

    Производителят на софтуер заяви миналата година, че служителите са свободни да „работят от вкъщи завинаги“, но поддържа офисите си отворени в Сан Франциско, Амстердам, Индия, Япония, Филипините и Турция, които служителите могат да посещават по свое усмотрение.

    3. Coinbase
    Отрасъл: криптовалута

    Coinbase премина към структура „отдалечено“ през май 2020 г., където 95% от служителите могат да изберат да работят от дома, в офиса или по хибриден график, с изключение на роли, които изискват лични функции или срещи.

    4. Lyft
    Отрасъл: Транспорт

    Lyft прие „напълно гъвкаво“ работно пространство, което позволява на „почти всички“ служители да избират къде да живеят и работят, според публикация в блога на компанията от миналия месец. Някои работни места, като например сервизни механици, обаче, все още изискват присъствена работа. 

    5. SAP
    Отрасъл: Технологии, софтуер

    Моделът на SAP „Pledge to Flex“, който компанията стартира през юни, позволява на служителите да избират между работа от разстояние, в офиса или комбинация от двете. 

    6. Reddit
    Отрасъл: Социални медии

    Reddit премина към постоянен хибриден модел през октомври 2020 г., където служителите имат гъвкавостта да работят, където пожелаят, с опции за работа в офиса.

    7. Spotify
    Отрасъл: музика, стрийминг

    Програмата на Spotify „Work From Anywhere“, която стартира през февруари 2021 г., предлага дистанционни, лични и хибридни опции за служителите, както и по-гъвкав избор на живот, ако служител иска да се премести.

    8. Twitter
    Отрасъл: Социални медии

    Twitter отвори отново офисите си през март, но продължава да позволява на служителите да решават къде и как да работят, включително да бъдат отдалечени на пълен работен ден, каза главният изпълнителен директор, Парадж Агравал миналия месец.

    9. Vista
    Отрасъл: Маркетинг, дизайн

    През август 2020 г. Vista премина към постоянна отдалечена работа, превръщайки офисите в „центрове за сътрудничество“, където служителите могат да резервират бюра и да се срещат, за да работят лично с други хора, когато е необходимо.

    10. HubSpot
    Отрасъл: Технологии

    Служителите на HubSpot имат три гъвкави опции за работа: @office, което означава да идват в офиса 3 дни или повече в седмицата; @flex, което означава да идвате в офиса 2 дни или по-малко всяка седмица; или @home, което означава работа от разстояние, според съобщение на компанията през януари. Работниците могат да променят избора си веднъж годишно.

    Spotify Coinbase businessnews.bg SAP FlexJobs

    Оценка на новината

    5.00