• Русенска компания инвестира 200 милиона в производство

    Русенска компания инвестира 200 милиона в производство

    Средствата ще бъдат използвани за увеличение капацитета на съществуващите инсталации и стартиране производството на висококачествено дизелово гориво.

    Русенска компания инвестира 200 милиона в производство"Полисан" АД

    Русенската компания за производство на горива „Полисан” АД направи заявка за една от най-големите инвестиции в страната за 2016г. Компанията възнамерява да инвестира 200 млн. лева в разширяване на производството си през 2016г.


    Средствата ще бъдат използвани за увеличение капацитета на съществуващите инсталации и стартиране производството на висококачествено дизелово гориво. Освен дизеловото гориво „Полисан” АД произвежда и корабно гориво, гориво за отопление, битум и битумни продукти.


    По-голямата част от сумата се предвижда да бъде използвана за инвестиции в инфраструктура и екология. Очаква се изграждането на пристанищен комплекс, където да се извършва и корабноремонтна дейност.


    Съвместно с други фирми ще бъде изградена пречиствателна станция за отпадните води, генерирани от предприятието. Очаква се инвестицията да отвори нови 500 работни места

     

    Русе Полисан АД производство на горива инвестиция

    Оценка на новината

    0