• Внезапни проверки в бензиностанции "Shell България" и „Еко България“

    Внезапни проверки в бензиностанции "Shell България" и „Еко България“

    Комисия за защита на конкуренцията направи изненадваща проверка в бензиностанции „Shell“ и „Еко България“.  Проверката е във връзка с подозрения за картел.

    Внезапни проверки в бензиностанции "Shell България" и „Еко България“

    Комисия за защита на конкуренцията направи изненадващи проверки в бензиностанции Shell и „Еко България“.  Проверките са във връзка с подозрения за картел. Компанията "Еко България" притежава 81 бензиностанции и 4 петролни бази в цялата страна, а бензиностанции Shell разполагат с над 100 обекта у нас.

    По време на проверката, от КЗК имат право да изземат всякакви доказателства, било то писма, или средства за предаване на информация. Припомняме, че по-рано през месеца, КЗК изненада и „Лукойл България“ и „Ромпетрол България“ с внезапни проверки. След това беше проведена и операция в офисите на Българската петролна и газова асоциация.

    Комисията подозира 7 компании за участие в картел, сред горепосочените, заедно с  OMV , „Петрол“ АД и НИС Петрол.

    Производството за договорени цени при горивата започна след извършен секторен анализ на петролния пазар у нас, като комисията бе провокирана миналото лято от недоволство на премиера Бойко Борисов от цените и качеството на горивата у нас.

    Все още няма официално заключение за наличието на картел между основните участници на пазара на горива.

    Shell Картел Горива Еко България

    Оценка на новината

    0