• Facebook с високи печалби

    Facebook с високи печалби

    Социалната мрежа Facebook печели по 3.3 долара от всеки свой потребител. Приходите от реклама скачат с близо 60%.

    Facebook с високи печалби

    Социалната мрежа Facebook печели по 3.3 долара от всеки свой потребител. Приходите от реклама скачат с близо 60%. Тези данни показват продължителния ръст на социалния гигант.

    От комапнията съобщават, че приходите са в размер над 5,3 млрд. долара, което надвишава очакванията на всички анализатори. Акциите на компанията скочиха с близо 10% и цената на мрежата вече е над 1.5 млрд. долара.

    Facebook отчита и увеличение на потребителите- те вече са около 1.6 млрд. души, като комапнията си е поставила за цел, да има 2 млрд. потребители до края на годината.

    Ако запази тези темпове, компанията ще вземе 12% от глобалния пазар на дигитална реклама през тази година, а само до преди 2-3 години, анализатори прогнозираха скорошен крах на социалната мрежа.

    Facebook заложи на сигурно и не даде амбициозни прогнози за представянето си през останалите тримесечия. От компанията обаче не бързат да се радват и предупреждават, че е възможно да има и понижения предвид жестоката конкуренция. За разлика от Facebook, конкурентът Twitter продължава да изостава зад най-голямата социална мрежа и интернет властелина Google.

    google facebook приходи

    Оценка на новината

    0