• Първият в България Microsoft Innovation Center отвори врати в София Тех Парк

    Първият в България Microsoft Innovation Center отвори врати в София Тех Парк

    Microsoft innovation Center е със свободен достъп за всички студенти, разработчици, ИТ специалисти, стартъпи и предприемачи.

    Първият в България Microsoft Innovation Center отвори врати в София Тех Парк

    В София Тех Парк официално беше открит първият Innovation Center на Microsoft в България. Центърът заема 400 кв. м площ а инвестицията е на стойност 350 хил. лв. Той ще предостави възможност на стартъпи и студенти от България да получат достъп до най-новите технологии на Microsoft.

    Идеята за създаването на подобен център в България беше дискутирана преди 5 години в САЩ на среща между тогавашния български президент Росен Плевнелиев и Бил Гейтс. Тогава милиардерът даде ясна заявка, че иска да инвестира в модернизация на българските училища и библиотеки. Сега Плевнелиев споделя, че не е вярвал това да стане, но 5 години по-късно милиардерът доказва, че наистина е хуманист.

    Microsoft innovation Center е със свободен достъп за всички студенти, разработчици, ИТ специалисти, стартъпи, предприемачи и други. Центърът ще обедини всички местни неправителствени и правителствени организации, академични общности, специалисти, предприемачи, които работят заедно с Microsoft за подпомагане на предприемачеството.

    Подобни центрове на Microsoft вече са факт в Германия, Полша, Чехия, Босна и други. В глобален мащаб американския концерн е създал над 100 Innovation Center-ове.
    „С изграждането на Центъра ще дадем достъп, на младите предприемачи, до съвременните технологии на водеща компания. Надяваме се това да помогне за успешното реализиране и развитие на техните идеи.“, коментира по време на откриването Калин Динчев, който е изпълнителен директор на Microsoft за България.

    Microsoft София тех парк Бил Гейтс Sofia Tech Park Microsoft Innovation Center

    Оценка на новината

    0