• British Airways ще ползва технология за разпознаване на лица

    British Airways ще ползва технология за разпознаване на лица

    Британската авиокомпания British Airways ще използва нова технология за проверяване на пътниците.

    British Airways ще ползва технология за разпознаване на лица

    Британската авиокомпания British Airways ще използва нова технология за проверяване на пътниците. Новата технология ще пропуска пътниците на летище Хийтроу в Лондон след като сканира и разпознае лицата им.

    Целта е да бъде ускорена проверката на лицата и да се намалят допуснатите грешки. Устройствата ще сканират бордната карта на пътника, след което и лицето му. Така няма нужда от показване на документи.

    Първоначално новата технология ще се използва на 3 гейта и само за вътрешни полети в тестови период. Ако тя се окаже ефективна ще бъде приложена на всички международни полети на компанията.

    Идеята за лицево разпознаване на летищата не е нова и е цел на много авиокомпании. KLM в Холандия вече е в тестови период на подобна технология. Такива системи вече са разботещи в Япония и САЩ, а във Франция се тества софтуер, който да ускори паспортния контрол.

    Този вид технология е много по-безопасен. Тя има за цел да осигури повече точност и бързина и в същото време да осигури надеждност на всички посетители на летището и пътниците в самолета. Вероятно след няколко години тя ще бъде внедрена в почти всички самолети на големите авиокомпании по света.

    Авиокомпании самолетни компании самолетен транспорт разпознаване на лица British Airways

    Оценка на новината

    5.00