• Facebook обучава младите в България за безопасността в Интернет

    Facebook обучава младите в България за безопасността в Интернет

    Инициативата „Помисли, преди да споделиш“ беше представена от Facebook в България.

    Facebook обучава младите в България за безопасността в Интернет

    Инициативата „Помисли, преди да споделиш“ беше представена от Facebook в България. Тя е насочена главно към тийнейджърите и би трябвало да насърчи за по-отговорно ползване на социалните мрежи.

    След проучване Центъра за безопасен интернет в България установи, че 77% от всички малолетни и непълнолетни в страната ползват Facebook, а профилите на 38% от тях са публични, тоест всеки, който пожелае, независимо от неговия пол,възраст или принадлежност може да пише лични съобщения, да споделя съдържание на стената или да харесва и коментира снимки. 40% от малолетните потребители не могат да различат вярна от невярна информация в Интернет пространството.

    Заедно с Facebook, Център за безопасен интернет разработи брошурата “Помисли, преди да споделяш“, която дава основна информация за това как работят настройките за сигурност и поверителност. Чрез тях всеки може да контролира напълно споделеното съдържание и може да бъде сигурен, че то ще се вижда само от хората, които иска.

    В съобщението за инициативата се споменава, че тийнейджърите трябва да внимават какво споделят и да не споделят съдържание, което в последствие може да им навреди. В много случаи, дори съдържание, споделено с близък приятел, може да се окаже публично разпространено и това да доведе до нежелани ситуации.

    Facebook не веднъж агитира своите потребители да внимават какво публикуват в социалните мрежи. Компанията разработва различни проекти с цел запознаване на потребителите със средствата за безопасност.

    facebook безопасност в интернет Център за безопасен интернет

    Оценка на новината

    5.00