• "Уилям Хюз България" с инвестиция от 1.7 млн. лв. в нова боядисваща линия

    "Уилям Хюз България" с инвестиция от 1.7 млн. лв. в нова боядисваща линия

    „Уилям Хюз България“ инвестира нови 1,7 млн. лв. в проект за нова боядисваща линия за полагане на антикорозионно покритие.

    "Уилям Хюз България" с инвестиция от 1.7 млн. лв. в нова боядисваща линия

    Уилям Хюз България“ инвестира нови 1,7 млн. лв. в проект за нова боядисваща линия за полагане на антикорозионно покритие. Компанията се занимава с производство на пружини за автомобилната индустрия. “William Hughes” е английска компания, а българското предприятие е на 13 години.

    До края на 2017г. „Уилям Хюз“ ще инвестира още средства в оборудване за предприятието си край Пловдив. През следващата година се планира и разширяване на производствената база.
    Новата линия ще даде възможност са производство на метални елементи много по-устойчиви на корозия. До момента компанията е използвала машина втора ръка.

    Боядисващата линия е специфична за автомобилната индустрия. Тя се използва най-често за интериора и най-вече за металните елементи под седалките, които задължително се покриват с боя срещу корозия.

    Част от сумата за закупуване на линията е осигурена от ОП „Иновации и конкурентоспособност“, а останалата сума е собствено вложение на компанията. Дружеството ще се нуждае и от попълнения в екипа, като за момента свободните места са 10, но от дружеството заявиха, че при увеличение на поръчките ще се отворят и нови работни места.

    Що се отнася до бъдещите инвестиции – компанията ще инвестира около 1,5 млн. евро в закупуването на машини за огъване на тел, завъръчни роботи и машини за шприцване.

    „Уилям Хюз“ стъпи в България през 2004г., а предприятието стана част от зона „Раковски“, която сега спада към Тракия икономическа зона. В момента компанията разполага с 5 халета и дава работа на 175 човека.

     

    производство Тракия икономическа зона "Уилям Хюз България" автомобилни пружини индустриална зона Раковски William Hughes

    Оценка на новината

    5.00