• Козметичният производител "Лавена" АД увеличава капитала си

    Козметичният производител "Лавена" АД увеличава капитала си

    Капиталът на дружество „Лавена“ АД ще бъде увеличен на 319 982 лв. Такова решение взе съветът на директорите.

    Козметичният производител "Лавена" АД увеличава капитала си

    Капиталът на дружество „Лавена“ АД ще бъде увеличен на 319 982 лв. Такова решение взе съветът на директорите. Увеличението ще се случи чрез издаването на 53 330 броя обикновени и поименни акции с право на глас. Досегашния капитал на дружеството е 266 652 лв.

    БФБ-София ще заеме с увеличението на капитала като се занимае с издаване на права и записване на нови акции. Новите акции ще имат минимална емисионна стойност, която ще се определи допълнително от Съвета на директорите на „Лавена“ АД.

    Компанията „Лавена“ АД се занимава с производство на козметични продукти. През първите три месеца компанията е отчела 4 пъти по-висока печалба преди данъци, като сумата достига до 429 хил. лв. в сравнение с 12 месеца по-рано.

    Дружеството от Шумен разполага активи за 22,7 млн. лв. Приходите нарастват с близо 40% за година, като достигат 4,3 млн. лв. Акциите на компанията са поскъпнали с 15%. Ако трябва да разгледаме цената на акциите за година, ще отбележим, че е отчела ръст от 113%.

    Проспект за емисията нови акции ще изготви инвестиционният посредник „БенчМарк“. Той ще представи и необходимите посреднически услуги по процедурата по увеличение на капитала.

    активи "Лавена" АД производител на козметика увеличение на капитала

    Оценка на новината

    0