• Kaufland България инвестира 470 хил. лв. в нова програма за електромобили

    Kaufland България инвестира 470 хил. лв. в нова програма за електромобили

    Веригата магазини Kaufland България ще инвестира 470 хил. лв в нова програма. Това ще се случи до края на тази година и ще късае електромобилите.

    Kaufland България инвестира 470 хил. лв. в нова програма за електромобили

    Веригата магазини Kaufland България ще инвестира 470 хил. лв в нова програма. Това ще се случи до края на тази година и ще късае електромобилите. Това стана ясно от съобщение на веригата.

    5 магазина на Kaufland ще се сдобият с електрозарядни станции. Със средствата ще бъдат закупени и изградени бързозарядни станции и ще бъдат добавени електромобили към автопарка на веригата.

    Тази стъпка е част от дългосрочната програма на Kaufland България за енергийна ефективност. Това съобщи Димитър Спасов, заемащ длъжността на председател на УС на веригата за България.

    Клиентите на веригата могат да ползват станциите безплатно в магазините в София, намиращи се на бул. „Генерал Тотлебен“ и ул. „Скопие“ 1, както и във Варна на ул. „Христо Смирненски“, в Бургас на ул. Транспортна и в Стара Загора на ул. „Иван Вазов“.

    Компанията е внедрила и система за комбинирано отопление и охлаждане, която използва отпадната топлина от хладилната инсталация, за да отоплява магазина през зимата, и остатъчната студенина, вместо климатици през лятото.

    Всеки магазин, разполагащ с подобна система успява да намали въглеродния отпечатък драстично и то само за година. Спестената енергия от един магазин може да захрани с ток 58 домакинства и то за цяла година.

    Електромобили Kaufland Кауфланд България енергийна ефективност Kaufland Bulgaria електростанции на Kaufland

    Оценка на новината

    0