• Билла България се включва в инициатива на БЧК

    Билла България се включва в инициатива на БЧК

    Билла България обяви, че ще се включи в инициатива на Български червен кръст (БЧК) и с компанията „Хюманита“.

    Билла България се включва в инициатива на БЧК

    Билла България обяви, че ще се включи в инициатива на Български червен кръст (БЧК) и с компанията „Хюманита“. Инициативата предвижда събиране на дрехи и тяхното рециклиране и даряване на нуждаещи се семейства. Търговската верига е обозначила 6 магазина, в които ще се събират дрехи. И шесте обекта са в София.

    Основна цел на инициативата е суровините, които се съдържат в текстилните изделия да бъдат ползвани повторно в нови продукти. По този начин ще бъдат спестени тонове природни ресурси. Събраните дрехи, които са годни за употреба ще бъдат дарявани на бедстващи и нуждаещи се семейства.

    Бойко Сачански, управител на Билла България заяви, че тази инициатива е в пълен унисон с ценностите на компанията. „Като социално ангажирана компания е важно да работим в полза на обществото. Надяваме се да насочим вниманието на нашите клиенти към пестенето на природни ресурси и опазване на околната среда.“, коментира още той.

    До 2020г. поставените контейнери за събиране на дрехи трябва да бъдат близо 1000. Всеки, който желае може да се включи в инициативата като единственото изискване е артикулите да бъдат в добро състояние и чисти. Можем да даряваме, както дрехи, така и чанти, колани, завеси, спално бельо и други. Магазините, които ще събират дрехи се намират на бул. „България“, бул. „Царица Йоанна“, бул. „Ломско шосе“, ул. „Опълченска“, ул. „Софийски герои“ и бул. „Александър Малинов“.

    БЧК Billa Bulgaria Билла България благотворителна инициатива на Billa "Хюманита"

    Оценка на новината

    4.50