• Китайски производител ще сглобява електромобили в България

    Китайски производител ще сглобява електромобили в България

    Представители на JAC MOTORS се срещнаха с главния секретар на икономическото министерство.

    Китайски производител ще сглобява електромобили в България

    Представители на JAC MOTORS се срещнаха с главния секретар на икономическото министерство. От срещата стана ясно, че компанията, производител на леки и тежкотоварни автомобили, може да стартира дейност по производство на електрически коли в България.

    Срещата между Владимир Туджаров и JAC MOTORS се проведе на третия форум за търговия и инвестиции между Китай и страните от Централна и Източна Европа. Обсъдени са възможностите и предимствата, които нашата страна може да предложи. Компанията има интерес да асемблира електрическите си автомобили у нас.

    JAC MOTORS има 6 завода в Китай, произвели 630 хил. автомобила през 2016г. Оборотът за отминалата година е 15 млрд. долара. Планът на компанията е да произвежда в Китай и да внася автомобилите си в Европа. След като затвърди мястото си на пазара, JAC MOTORS ще премести производството си в Европа и в частност – в България.

    Владимир Туджаров обясни, че в момента са стартирани 28 процедури за регламентиране вноса на български земеделски хранителни продукти в Китай. 4 от процедурите вече са финализирани. На дневен ред е финализирането на процедури за внос на тютюн, месо, плодове, фураж и други.

    През следващите 5 години се очаква Китай да внесе в България стоки на стойност 8 трилиона долара.
     

    България Китай Електромобили производство на автомобили JAC MOTORS

    Оценка на новината

    5.00