• "Инвестор.бг" придобива 90% от Висшето училище по застраховане и финанси

    "Инвестор.бг" придобива 90% от Висшето училище по застраховане и финанси

    90% от акциите на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) ще станат собственост на „Инвестор.бг“ АД.

    "Инвестор.бг" придобива 90% от Висшето училище по застраховане и финанси

    90% от акциите на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) ще станат собственост на „Инвестор.бг“ АД. Информацията вече е подадена към Комисия по финансов надзор, както и към Българска фондова борса.

    Сделката между „Инвестор.бг“ и Висшето училище по застраховане е била сключена на 9 юни. В същия ден част от членовете на съвета на директорите на Висшето училище са сменени, а на тяхно място е застанала част от управата на „Инвестор.бг“.

    В търговски регистър вече е внесено заявление за промените, но все още не е одобрено. Сделката е почти на финалната права, като предстои сумата да бъде заплатена. Цената не е ясна, както не са ясни и плановете на „Инвестор.бг“ за училището.

    Григорий Вазов, директор на ВУЗФ, вече ще притежава само 5% от училището. Досега той държете 95 на сто от акциите му. Другите 5% остават в Детелина Смилкова, вицепрезидент на училището.

    Преди време „Инвестор.бг“ обяви, че смята да увеличи капитала си през борсата чрез емитиране на 1 594 121 нови акции. Не е ясно дали придобиването на 90% от ВУЗФ е част от този план.
    В момента компанията разполага с 3,8 млн. лв. капитал.

    „Инвестор.бг“ притежава ефирната телевизия „България он Еър“, ТВ канала „Блъмбърг ТВ България“, както и още 15 онлайн медии.



     

    придобиване "Инвестор.БГ" АД Висше училище по застраховане и финанси ВУЗФ

    Оценка на новината

    5.00