• Българската ScaleFocus с нов социален проект. Разработва софтуер за телемедицина

    Българската ScaleFocus с нов социален проект. Разработва софтуер за телемедицина

    Софтуерната компания от България ScaleFocus стартира нов проект със социална насоченост.

    Българската ScaleFocus с нов социален проект. Разработва софтуер за телемедицина

    Софтуерната компания от България ScaleFocus стартира нов проект със социална насоченост. Компанията ще разработи и тества нови методи, които ще помагат на възрастните хора да останат по независими и активни, за да останат в собствените си домове, колкото се може по-дълго.

    ScaleFocus работи заедно с няколко европейски университети, научни институции и организации по този проект. В него ще бъдат вложени 8 млн. лв.
    Целта на проекта е да се използват технологии, за да се наблюдава средата на живот на възрастните и хората в неравностойно положения. Това ще се осъществи чрез следене на жизнените им показатели и се изучават техните специфични нужди.

    По този начин може да бъде изготвена програма за наставничество и тренинг, която ще помогне на възрастните да бъдат по самостоятелни за по-дълъг период от време.
    Компанията ще разработи софтуер, който ще събира и анализира информация. Технологиите ще следят постоянно показателите на здравословното състояние на възрастните и ще я изпращат към специална платформа.

    За да бъде изпълнен проекта ScaleFocus ще отвори нов център за изследвания, в който ще бъдат назначени 20 софтуерни разработчици.

    ЕС дава данни, че 26% от населението на Европа над 16г. е с ограничени способности. 56% от хората в неравностойно положение са навършили 65г. За момента европейските организации за социална подкрепа не могат да дадат достатъчно грижа и подкрепа на възрастните. Именно с това ще опита да се пребори и ScaleFocus.

    ScaleFocus софтуерна компании социален проект телемедицина

    Оценка на новината

    0