• iPhone може да функционира като отделна компания. И ще бъде една от най-големите в света

    iPhone може да функционира като отделна компания. И ще бъде една от най-големите в света

    iPhone е един  от най-продаваните смартфони в света. Марката Apple се е превърнала в еквивалент на лукс и заможност, но се оказва, че ако iPhone беше отделна компания от Apple щеше да е една от най-големите компании в света.

    iPhone може да функционира като отделна компания. И ще бъде една от най-големите в света

    iPhone е един  от най-продаваните смартфони в света. Марката Apple се е превърнала в еквивалент на лукс и заможност, но се оказва, че ако iPhone беше отделна компания от Apple щеше да е една от най-големите компании в света, генерираща печалба от 136,7 млрд. долара.

    iPhone се появи на пазара преди 10 години и успя да промени пазара на смартфони драстично. Тогава iPhone беше представен като мултифункционално устройство, което събира функциите на iPad и телефон. С пускането на смартфона на пазара Apple Computer промени името си на Apple.

    Сега iPhone генерира 63% от печалбата на Apple. Печалбата на компанията от Купертино генерира печалба от над 200 млрд. долара.

    Aко дъщерните компании на Apple – iPad, Appley, Apple Watch, Apple TV и други – също биха влизали в класациите за най-долемите компании в света, ако бяха отделни oт Apple. Същото се отнася и за компаниите под крилото на Amazon. Технологичният гигант на Джеф Безос също би могла да създаде огромни компании, които успешно да функционират самостоятелно.

     

    Apple компании iPhone Amazon

    Оценка на новината

    5.00