• Собственикът на Amazon е най-богатият човек в света

    Собственикът на Amazon е най-богатият човек в света

    Джеф Безос отново е на върна на класацията, след като от началото на годината добави към състоянието си над 18 млрд. долара.

    Собственикът на Amazon е най-богатият човек в света

    Джеф Безос вече е бил на върха на тази класация - в края на юли.Тогава загуби тази позиция само за няколко часа.  

    На 26 октомври щастието отново се усмихна на собственика на Amazon. Продажбите на компанията надминаха очакванията на анализаторите. За тримесечието продажбите нараснаха с 34%, а акциите се оскъпиха с над 13%. Така Безос добави към богатството си още над 10 млрд. долара. Днес милиардерът притежава състояние възлизащо на почти 94 млрд. долара. От началото на годината Безос е добавил към богатството си над 18 млрд. долара.

    Според анализатори, първият притежател на един триолион в света ще е сред днешните милиардери. Изследванията показват, че световното неравенство ще продължава да расте - богатите ще стават все по-богати и то с големи темпове. 

    За сравнение – преди 8 години в света имаше 793 милиардери с общо състояние от 2,4 триолиона долара. През 2016г. богатството им стигна над 5 трилиона долара. Сметките показват, че богатите стават по-богати с около 11% годишно. С такъв ръст на богатството,  след 25 години ще стане ясен и първият трилионер в света. Съвсем реално е това да бъде  Джеф Безос. Ако приложим данните от изследванията, то логично можем да заключим. че ако собственикът на Amazon увеличава богатството си с поне 11 на сто годишно, то той ще бъде трилионер след точно 25 години, когато е на 78-годишна възраст.

    милиардери Amazon най-богатите хора в света Джеф Безос

    Оценка на новината

    0