• Alibaba Group с апетити на хардуерния пазар

    Alibaba Group с апетити на хардуерния пазар

    Китайският гигант планира инвазия на пазара за процесори чрез инвестиции в друга компания от същата държава – C-Sky Microsystems, производител на чипове за 32-битови вградени решения според сайта за технологични новини Digitimes.com

    Alibaba Group с апетити на хардуерния пазар

    На конференция в Ханджоу подразделението Alibaba Cloud е обявило стратегическо партньорство със C-Sky за разработка на софтуер и хардуер за IoT инфраструктури. Освен това от Alibaba Cloud са представили нова операционна система за IoT, наречена AliOS Things, която ще търси приложение в решенията за умни градове, умни битови електроуреди и в други сфери.

    Internet of things е пазарът на бъдещето за производителите както на софтуер, така и на всякакви технологични предмети за ежедневна употреба – от прахосмукачки, бойлери и хладилници до автомобили.

    В рамките на партньорството, Alibaba и C-Sky ще работят съвместно по създаване на чипове за IoT с поддръжка на масови приложения в терминални устройства чрез Alibaba Cloud Link Market. Двата екипа ще оптимизират също платформата AliOS Things за по-добро използване на IoT чиповете.

    От създаването си през 2001 г., базираната в Ханджоу компания C-Sky е доставила на пазара над 600 млн. едночипови системи (SoC) на над 70 клиенти. Процесорите на компанията се използват в умни IoT устройства, цифрови видeо и аудио системи, в автомобилната електроника и ИТ сигурността.

    Източник: digitimes.com

    internet of things Alibaba Group C-Sky

    Оценка на новината

    0