• Google с екологичен офис в Лондон

    Google с екологичен офис в Лондон

    Компанията възнамерява да построи модерен офис в британската столица

    Google с екологичен офис в Лондон

    Предвижда се кампусът да разполага с капацитет за 7 000 души, както и с покрив- градина. Той ще се отличава от всички останали постройки с това, че ще има голям простор и озеленена площ. Покривът ще представлява парк, разделен на три части- плато, градина и полета. Там ще бъдат засадени ягоди, грозде и градински чай.

    Нещо отличаващо модерния, екологичен офис ще бъдат големите вътрешни пространства. За разлика от централите на други компании, офисът на Google няма да бъде съставен от множество малки помещения. В него се предвижда да има не само комфортни работи зони, но и зали за обучение, спортуване и масажи, басейни и т.н.

    Енергията ще се осигурява от слънчеви панели, разположени на покрива, способни да генерират до 20 мегаватчаса електроенергия..Освен всичко на покрива са предвидени специални зони за излитане и кацане на безпилотните апарати.

    Към момента се предвижда кампусът да е дълъг 300 метра, а сумарната площ е около 93 000 кв. метра. В офиса ще работят около 7000 души. Стойността на проекта възлиза на 1 млрд. долара, а реализацията ще започне през следващата година.

     

    бизнес новини google компании екологичен офис модерен офис

    Оценка на новината

    0