• Facebook продаде свои акции за близо 500 млн. долара

    Facebook продаде свои акции за близо 500 млн. долара

    Създателят на Facebook, Марк Зукърбърг е продал акции на компанията за почто половин милиард долара

    Facebook продаде свои акции за близо 500 млн. долара

    Причината главният изпълнителен директор на Facebook да предприеме този ход, е набирането на средства за фондацията Chan Zuckerberg Initiative. По този начин той има за цел да ускори продажбите на акции, за да финансира инициативата, която създаде през декември 2015 г. със съпругата си Присила Чан.

    От данни на властите става ясно, че за последните 3 дни на изминалия месец Зукърбърг е продал 685 000 акции на стойност 125,4 милиона долара , а общо всички продажби за месец февруари са достигнали 2,7 милиона акции на стойност 482,2 милиона долара.

    Фондацията Chan Zuckerberg Initiative се занимава с финансиране в областта на науката, образованието и въпросите, свързани със справедливостта и възможностите. Предстои набраните средства да отидат в подкрепа на редица филантропски дейности и операции на CZI за много години напред.

    Фондацията на Зукърбърг е подобна на тази, създадена от основателя на Microsoft Corp Бил Гейтс и съпругата му Мелинда Гейтс и Buffett Foundation, формирана от милиардера Уорън Бъфет. 

    бизнес новини акции компании facebook Марк Зукърбърг продажба Chan Zuckerberg Initiative

    Оценка на новината

    5.00