• Раздадоха Строителните Оскари

  Раздадоха Строителните Оскари

  Общините Благоевград, Казанлък, Шумен и Челопеч с призове за благоустройство

  Раздадоха Строителните Оскари

  Общини, архитекти, инвеститори и строители бяха отличени от осмото издание на годишните награди LUXURY PROPERTY AWARDS 2018 снощи в балната зала на хотел Premier BW Airport Sofia.
  Международното жури на осмото издание на престижните награди даде високи оценки за развитието на големи и малки общини в България и за новите им благоустройствени проекти. Златни статуетки  бяха връчени на общините Благоевград, Казанлък, Шумен и Челопеч. 

  "Строителството в България доказа, че е на европейско и световно ниво" каза почетният председател на журито Клифърт Лортлок.  

  Организаторите получиха поздравителен адрес до организаторите на събитието ВИП Комюникейшън от председателя на комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Искрен Веселинов: "Убеден съм, че с цялата си многогодишна дейност Вашата агенция ще продължи да изпълнява значимата роля в популяризирането и отличаването на добрите практики в луксозното строителство, успехите на българските строителни компании и архитекти у нас и по света, да подпомогнете техните стремежи за по-добро качество на живот в България".   

   Събитието популяризира инициативата на PR-агенция ВИП Комюникейшън за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Под патронажа на Ротари Клуб Самоков и ERP България. 

  Водещи на събитието бяха журналистката и съорганизатор на церемонията Патриция Кирилова и носителят на приза Златен глас на България - Симеон Владов. Прогарамата започна с класически шедьоври и с цигулката на българския Моцарт - Георги Димитров. Гостите аплодираха и звездата от "Черешката на тортата" Галиана Арсова, която изпълни залата с емоции с вечните български песни.

  Партньори на събитието бяха  Съюзът на архитектите в България, Българска предприемаческа камара, Националната строителна федерация и Международната академия на архитектуратата.

  В категория "Голяма община с принос в благоустройството" 2018 отличието получи Община Благоеврград, а наградата взе зам.-кметът по строителството и сигурността Емилия Тунева.

  Специалната награда "Лидер в строителството и инфраструктурата" 2018 бе за Община Казанлък, а призът бе връчен на архитект Георги Стоев, главен архитект на общината. 

  "Малка община с принос в благоустройството" 2018 бе за община Челопеч, а наградата получи кметът инж. Алекси Кесяков. 

  В категория "Луксозно обществено строителство" 2018 отличието бе за Зала АРЕНА Шумен, връчен на инж. Боян Тодоров, заместник-кмет "Строителство и екология". 

  Ето и другите призьори:

  Архитектурно студио на годината - БУЛАРХ, арх. Боян Захариев Инвеститор на годината - NOVA CITY GROUP Луксозно многофамилно строителство - ЛУКС БИЛД БГ ООД за Комплекс Lincoln Park Residence. 

  Лидер в луксозното жилищно строителство - Ню Билдинг Пропърти Луксозно бутиково строителство - Сграда MV Резидънс на Бигла III

   Най-продаван луксозен жилищен проект  -Комплекс Mountain View Park в София 

  Луксозен ваканционен комплекс - Арт Комплекс АНЕЛ, Созопол Луксозно реновирано строителство - Преустройство на музейна сграда в детска градина в кв. Бояна, Булстрой Груп 

  Луксозен пространствен дизайн - IRON BROTHERS

  Луксозен интериорен дизайн - арх. Боряна Христова за Хотел Холидей Ин Пловдив 

  Строителна компания на Годината - АРХ Сити Строй ЕООД 

   Призовете бяха връчени от Николай Борисов, заместник областен управител на София област, депутатът от управляващата коалиция Георги Колев - член на комисията по благоустройство, 

  Георги Григоров - председател на Националната Строителна Федерация, Стамен Янев - изпълнителен директор Българска Агенция за Инвестиции, Георги Стоилов -почетен председател на Международната Академия на Архитектурата, акад. Ганчо Попов - собственик на сп. Човешки ресурси, както и от директора за "Развитие на Малки и средни предприятия" от Изплнителната Агенция за малки и средни предприятия - Борислав Димитрачков. 

  Няма етикети за тази новина

  Оценка на новината

  5.00