• Междуфирменото благотворително състезание Postbank Business Run ще събира средства за деца от приемни семейства

    Междуфирменото благотворително състезание Postbank Business Run ще събира средства за деца от приемни семейства

    Над 400 участници вече се регистрираха за корпоративната щафета през 2019 година

    Междуфирменото благотворително състезание Postbank Business Run ще събира средства за деца от приемни семейства

    102 отбора от 45 компании са се регистрирали до момента в седмото издание на междуфирменото благотворително състезание Postbank Business Run. Най-голямата корпоративна щафета ще се проведе на територията на Бизнес Парк София на 2 юни. Тази година състезания ще има още в Бургас, Пловдив и Варна

    Корпоративната щафета се организира за пореден път от спортен клуб „Бегач“ с подкрепата на Пощенска банка. Основна цел на проекта е да бъде привлечено вниманието на хората към здравословния начин на живот, като се провокира у тях желанието за победа чрез екипна работа и сътрудничество в името на благородна кауза.

    Postbank Business Run е щафета по бягане с отбори от фирми, в която всеки отбор се състои от 4 души и всеки участник бяга 4 км (4 обиколки). Според регламента отборите от 4 човека могат да бъдат смесени – от мъже и жени, подобно на екипите, в които работят ежедневно. Към бегачите ще се присъединят и над 50 деца на възраст от 4 до 16 г. Децата ще включат в надпреварата Kids Run, която се извършва от сертифицирани. За трета поредна година ще се проведе и състезанието за изпълнителни директори и висши мениджъри CEO Dash, което ще се състои непосредствено преди основното състезание. През 2018 в него се включиха 22 изпълнителни директори.

    Миналата година в състезанието участваха над 1200 души, и бяха дарени 13 500 лв. в подкрепа на 3 благотворителни каузи. Тазгодишното издание на корпоративната щафета ще набира средства за две благотворителни каузи. Събраните средства (30% от таксата участие на фирмите) ще бъдат дарени за стипендии „Продължи“ на Националната асоциация по приемна грижа и фондация BCause за подкрепа на ученици в приемни семейства да продължат успешното си представяне в училище. Другата благотворителна кауза е проектът на фондация „Воден път“ за осигуряване на водна рехабилитация на деца с увреждания. 

    Всички желаещи фирми могат да запишат своите отбори на сайта на събитието www.businessrun.begach.com до 27 май (понеделник) или докато се достигне максималния брой от 350 отбора.

    Postbank Business Run корпоративна щафета бегач

    Оценка на новината

    0