• Accenture България подкрепя кариерното развитие на жените в областта на технологиите

    Accenture България подкрепя кариерното развитие на жените в областта на технологиите

    От компанията са решили до 2020 г. да увеличат процента на жените на позицията „Управляващ директор“ до 25% в световен мащаб

    Accenture България подкрепя кариерното развитие на жените в областта на технологиите

    Културата на равенство на работното място е мощен генератор на иновации и растеж, показва ново глобално проучване на Accenture. В компаниите със стабилна култура на равенство, където всеки има възможност да напредва и да се развива, креативната нагласа на служителите, тяхната готовност и способност за иновации е 6 пъти по-висока, показва още изследването. Проучването сочи още, че 95% от мениджърите по света виждат иновациите като жизненоважни за конкурентоспособността на бизнеса.

    Стъпвайки на резултатите от изследването, компанията предприема действия за постигане на равенство в работната среда. „Кампанията за приобщаване ще обхване широк кръг от характеристики в различието – по отношение на възраст, способности, етническа принадлежност, раса, религия, полова идентичност, сексуална ориентация“, коментира Петър Торнев, старши мениджър в Accenture Advanced Technology Center България.

    От компанията се ангажират да създадат работна среда, в която всеки един служител да чувства своята принадлежност, като фокусът е върху жените. Основните приоритетаи са два: до 2025 г. да се постигне балансирана работна сила между половете, а до 2020 г. и да се увеличи процентът на жените на позицията „Управляващ директор“ до 25% в световен мащаб. Тази година под надслова „Равни в работата, заедно в успеха“ ще се проведат редица инициативи, които целят да създадат благоприятна работна среда не само за дамите, които вече са в сектора, но и за всички, които се колебаят да направят тази крачка, ангажират се от компанията. „Знаем, че като работодател трябва ние да направим първите стъпки към подпомагане кариерното развитие на жените в страната ни, затова въведохме допълнителни бенефити за всяка дама, която е или ще стане част от екипа ни в България. Част от тях са: гъвкаво работно време, home office, бонус „майчинство“, сватбен бонус и други “, заяви Анна Марич, която ръководи Програмата за включване и многообразие в Accenture Advanced Technology Center България.

    Accenture е водеща международна компания, която предоставя широк спектър от услуги и решения в категориите: стратегии, консултиране, дигитални услуги, технологии и операции.

    технологии иновации жени Accenture равенство

    Оценка на новината

    5.00