• „Файненшъл таймс“  с нов офис в София

    „Файненшъл таймс“  с нов офис в София

    София ще има водеща роля за растежа на Financial Times в дигиталното направление, заяви Кейт О’Риърдън - главен продуктов и информационен директор във Financial Times

    „Файненшъл таймс“  с нов офис в София

    Едно от най-авторитетните международни финансови издания - „Файненшъл таймс“, вече има офис в София. Предвижда се до края на годината в него да работят 130 служители, които ще отговарят за инженеринга, разработването, дизайна и икономическите анализи.

    „Изборът на София от една от най-авторитетните бизнес медии в света означава голямо доверие и възможности“, каза при откриването кметът на София Йорданка Фандъкова.

    София е била избрана за локация на новия офис на Financial Times, след като от компанията са отхвърлили други дестинации в Азия, Европа и Великобритания. „Дългата репутация на София като център на технологиите, заедно с развитието на индустриите в областта на данните, изкуствения интелект, възраждащата се като столица на технологиите на Балканите София – всичко това прави вашия град неустоима дестинация за подобна инвестиция“, разказа главният продуктов и информационен директор във Financial Times - Кейт О’Риърдън. Тя добави, че компанията ще продължи да инвестира в София и ще разшири своята дейност тук. Предвижда се създаването на нов екип, който ще работи за специализираните издания на Financial Times. „Надявахме се, че градът ще ни предостави талантливи хора, които ще ни помогнат да преобразим Financial Times. Действителността надхвърли нашите очаквания. Вашата отдаденост и енергия са изключително вълнуващи и нямам търпения да видя какво още можем да постигнем заедно“, изрази задоволството си Кейт О’Риърдън.

    „Като медия сме ориентирани към цифровите технологии. Над три четвърти от нашите читатели са абонати на цифровата ни платформа и София ще играе централна роля за постигане на растеж в тази насока" – посочи също Кейт О’Риърдън. Част от политиката на изданието в цял свят са и образователните инициативи. „Financial Times има образователни инициативи за гимназисти от горните класове, на които предоставя безплатен достъп до изданието. По този начин отглеждаме следващото поколение служители и читатели на Financial Times. Освен това ние намираме и други начини, с които да допринасяме за образованието, като работим с училища, клубове, университети, организираме събития с ученици“ – посочи още Кейт О’Риърдън.

    София получи приза „Бизнес град“ в националната класация на „Дарик радио“, съобщиха от Столична община. „Тази награда е за хората на София, за талантливите, предприемчиви и образовани млади хора, защото благодарение на тях, големите компании идват тук“ – заяви кметът Йорданка Фандъкова.

    Според последното изследване на FDi Intelligence, София се нарежда сред най-атрактивните локации за международни инвестиции през следващите 2 години.

    снимка: Столична община

    технологии луксозни имоти в София данни Financial Times инженеринг

    Оценка на новината

    5.00