• ALSO придобива най-големия български ИТ дистрибутор Солитрон

    ALSO придобива най-големия български ИТ дистрибутор Солитрон

    С придобиването на компанията, ALSO напредва последователно в разширяването на източноевропейския си бизнес

    ALSO придобива най-големия български ИТ дистрибутор Солитрон

    „Солитрон България“ става част от международната компания ALSO Holding AG, съобщиха от дружеството. Българската фирма е един от водещите ИТ дистрибутори в България с оборот от 110 млн. евро и пазарен дял от над 30%. Като дистрибутор с около 120 служители днес, „Солитрон“ продава продукти и решения от над 50 водещи производители; предлага също свои комплексни услуги, консултации и обучение.

    „С придобиването изпратихме още един силен сигнал за нашата експанзия в Източна Европа. Като дистрибутор на решения, компанията не само предлага хардуер и софтуер, но и притежава компетентност за първокласни услуги. По този начин „Солитрон“ подкрепя амбицията ни да станем водещ дистрибутор на цялостни решения в Европа за нашите партньори“, обясни Густаво Мьолер-Хергт, главен изпълнителен директор на ALSO Holding AG.

    С придобиването, което подлежи на обичайно регулаторно одобрение, ALSO засилва позициите си на многообещаващите източноевропейски пазари. След приключване на придобиването на „Солитрон“ и ABC DATA, ALSO ще бъде представена в почти всички страни от Източна Европа, с изключение на Русия. Обемът на пазара в тези страни е около 30 милиарда евро, което дава обещаващи перспективи за растеж.

    ALSO Holding AG свързва доставчици и купувачи в индестрията за информационни и комуникационни технологии. ALSO предлага на повече от 100 000 клиенти достъп до хардуер, софтуер и ИТ услуги от над 550 производители. Компанията е представен в 18 европейски страни и през 2018 има около 4000 служители, а генерираните общи продажби са около 9,2 милиарда евро. Главен акционер на ALSO Holding AG е Droege Group, Дюселдорф, Германия.

    Солитрон ALSO Holding AG ИТ дистрибутор

    Оценка на новината

    0