• NetIX се превръща в глобална платформа за обмяна на трафик

    NetIX се превръща в глобална платформа за обмяна на трафик

    Компанията обяви значително разширение на мрежата си на пет континента

    NetIX се превръща в глобална платформа за обмяна на трафик

    Глобалната платформа за обмен на данни NetIX Communications обяви мащабно разширяване на съществуващата си мрежа. До момента NetIX имаше точки на присъствие в 25 центъра за данни в Европа и един в САЩ. Сега платформата покрива 35 страни, свързвайки 3700 мрежи в 151 точки (65 града). От компанията заявяват, че осигуряват най-ниското възможно времезакъснение и най-кратък път до 85% от активните автономни платформи за обмяна на трафик в света. Членовете на NetIX са свързани с водещите клауд / CDN платформи и над 30 IXP (Internet Exchange Point) в Европа, Азия, Северна Америка, Южна Америка, Африка и Австралия, казват още създателите на платформата.

    Някои от новите места, в които вече е представена NetIX, са: Ашбърн, Атланта, Денвър, Чикаго и Ню Йорк в САЩ, Сао Пауло и Лима в Северна Америка, Санкт Петербург в Русия, Пекин, Дубай, Хонг Конг, Сингапур, Токио, Мумбай, Джакарта в Азия, Йоханесбург в Африка, и много други.

    Покритието на мрежата е постигнато чрез споразумения за глобално партньорство, като мрежите на NetIX и на нейните партньори ще бъдат интегрирани чрез SDN технология, което ще им позволи да работят като единна хомогенна мрежа от край до край.

    Занапред клиентите на NetIX ще могат да получават услуги във всички местоположения, отбелязани на картата на NetIX.

    „NetIX е замислена като глобална мрежа още когато я създавахме. Работихме усилено, за да постигнем това ниво на технологична функционалност и сме много горди, че вече сме глобални. Разширяването на мрежата е от първостепенна важност за нас”- коментира Невен Дилков, основател на NetIX Communnications.

    NetIX е носител на наградата the Best Internet Exchange 2018 award at the Global carrier awards.

     

    NetIX Communications Глобална платформа за обмен на данни

    Оценка на новината

    0