• „Белла България“ придоби унгарския производител и доставчик на храни Marathon Foods

    „Белла България“ придоби унгарския производител и доставчик на храни Marathon Foods

    С инвестицията българската компания дава заявка за активно присъствие на пазарите в Западна Европа

    „Белла България“ придоби унгарския производител и доставчик на храни Marathon Foods

    "Белла България“ е придобила унгарския производител и доставчик на храни за пазарите от Европейския съюз и мултинационалните вериги - Marathon Foods, съобщиха от компанията. Стойността на сделката е 12 млн. лв. С инвестицията българската компания дава заявка за активно присъствие в доставката на хранителни продукти на пазарите в Западна Европа.                                                                                             

    Marathon Foods Ltd е създадена през 1992 г. в Унгария. Компанията е регулярен доставчик за мултинационалните търговски вериги и е с развито портфолио от храни по традиционни за Унгария рецепти, както и специално създадени храни за локални пазари по света.

    „Стартирахме годината с мащабна инвестиционна програма и в трите направления производство, логистика и експорт на храни. Висококачественото производство привлича все повече потребители в Европа и вярваме, че разширяването ни на производствената ни дейност в централната и западната част на континента е правилният бизнес подход“, коментира по повод стъпването на „Белла България“ в Унгария изпълнителният директор на компанията Елза Маркова.

    С придобиването на Marathon Foods партньорската мрежа на „Белла“ се разраства и в нея влизат McDonald’s, BurgerKing, Aldi, FamilyFrost, O’Cool, Tesco, Iceland, Spar, Auchan. Емблематичното за „Белла“ портфолио от тестени продукти се обогатява с нови видове и вкусове – ролца с различни пълнежи (зеленчуци, пилешко месо, пуешко месо, свинско), тестени хапки, сиренки, хот-дог, грил продукти, гироси, щрудели, канелени рола и мексикански ролца.

    "Белла България“ Marathon Foods

    Оценка на новината

    0