• Бойко Борисов откри нова производствена линия на „Клас олио“ в Добричко

  Бойко Борисов откри нова производствена линия на „Клас олио“ в Добричко

  Разширението на завода на „Клас олио“ разкрива 200 нови работни места

  Бойко Борисов откри нова производствена линия на „Клас олио“ в Добричко

  Премиерът Бойко Борисов откри официално новият високотехнологичен маслоекстракционен комплекс на „Клас олио“ в добричкото село Карапелит. „Добра инвестиция с 200 нови работни места. Това е индустриализацията и повишаването на доходите“, това заяви министър-председателят при откриването на новата производствена линия.

  Инвестиционният проект е един от най-големите за последните години в сферата на маслодобива в България и дава възможност за удвояване на капацитета на завода, както и подобрява качеството на произвежданите продукти, информират от „Клас олио“. В компанията се преработват 500 тона дневно слънчоглед, като 80 % от продукцията се изнася за ЕС, Китай и Близкия Изток.

  „Трябва да задържим хората в региона. Искам да благодаря на инвеститорите, но и на вас, работниците. Ако не бяхте вие, нямаше да има инвестиции“, обърна се премиерът Борисов към служителите в завода. Премиерът подчерта, че правителството води активна политика по отношение на инвестициите и уточни, че всеки ден се откриват нови работни места.

  Бойко Борисов Клас олио нова производствена линия

  Оценка на новината

  0