• По-евтин скоростен интернет за бизнеса на село, предлагат от VIVACOM

    По-евтин скоростен интернет за бизнеса на село, предлагат от VIVACOM

    Услугата е подходяща за индустриални зони, отдалечени и слабонаселени места, като месечният абонамент пада с 30%

    По-евтин скоростен интернет за бизнеса на село, предлагат от VIVACOM

    По-евтин интернет достъп чрез сателит предлага Vivacom за бизнес клиентите си. Голямото предимство на услугата е, че тя е достъпна на места като индустриални зони, бензиностанции и заведения, в планински хижи и къмпинги, намира приложение в селскостопански обекти и съоръжения, соларни и ветрогенераторни паркове, съобщават от компанията.

    Операторът предлага нови пакети без такса за оборудване, активиране и инсталиране. Месечният абонамент също е намален с 30%, информират от Vivacom. В новите оферти интернет трафикът, генериран в часовия диапазон 23:00 ч.  – 7:00 ч.,  e неограничен и не черпи от включената квота мегабайти. Офертите допълват портфолиото на VIVACOM, като предоставят широколентов сателитен Интернет със статичен IP адрес. Пакетите са насочени към компании от всички сегменти с ограничен достъп до кабелната инфраструктура. 

    За шеста поредна година VIVACOM запазва лидерско място на българския телеком пазар с общи приходи от 948 милиона лева в края на 2018 г., което е 6.6% повече спрямо 2017 година, съобщиха още от компанията.

    VIVACOM е най-предпочитаният  доставчик на интерактивна телевизия (IPTV), с 50% пазарен дял  към края на 2018 г. Абонатите на платени телевизионни услуги са се увеличили с 4.7% до 468 000, спрямо 447 000 за 2017 г.

    На пазара на фиксирани широколентови услуги VIVACOM също запазва лидерската си позиция. Общият брой на  абонатите на фиксиран широколентов достъп се е увеличил с 2.8% до 444 000, спрямо 432 000 за 2017 г. Ръстът се обуславя от нарастването на броя клиенти на оптичен интернет, подхранван от увеличаващото се търсене на високоскоростен капацитет и надеждна широколентова услуга, обясняват от компанията.

     края на 2018 г. VIVACOM отчита 3 071 000 потребители на мобилни услуги, а пазарният дял на компанията на база приходи от мобилни услуги достига 30%, подкрепен от ръст на средния приход от клиент до 12.90 лв. за четвърто тримесечие на 2018 г. и съответно до 13.20 лв. за периода януари – март 2019 г.

    VIVACOM осигурява 99,25% покритие на населението с 4G технологията, която позволява високоскоростна интернет връзка в мобилна мрежа. Телекомът предоставя най-бързата мобилна мрежа  в страната, на база на данните от OOKLA за 2018 г., изтъкват още от компанията.

    4G Vivacom широколентов интернет достъп IPTV

    Оценка на новината

    0