• Хасково вече е с оптична мрежа от VIVACOM

    Хасково вече е с оптична мрежа от VIVACOM

    Това е 27-ят град в страната, който става част от оптичната мрежа на телекома

    Хасково вече е с оптична мрежа от VIVACOM

    Жителите на град Хасково вече могат да използват високоскоростен интернет и интерактивна телевизия от VIVACOM, съобщиха от телекома. Това е 27-ят град в страната, който става част от оптичната мрежа на телекома. Технологията дава достъп до двете най-иновативни фиксирани услуги на VIVACOM - интернет със скорост до 900 Mbps и интерактивна телевизия с над 230 канала, от които над 60 са с HD качество. Оптичната мрежа осигурява и по-голяма стабилност на интернет връзката и не зависи от метеорологичните условия, напомнят от оператора.

    Интерактивната телевизия предоставя редица възможности, изтъкват още от VIVACOM. Така потребителите могат да гледат програма по техен избор в удобно за тях време. Също така, клиентите могат да спират програмата на пауза, да превъртат напред и назад отминали предавания. И още – на запис може да се глeдa пpoпycнaт мaч или cepиaл  - това става с фyнĸциятa TB Apxив, която cъxpaнявa излъченото до 7 дни назад от програмата на каналите, означени със символа TV Archive. Потребителите имат възможност дa пoдpeдят ĸaнaлитe в ІРТV пo cвoй coбcтвeн избop, дa cъздaдaт cпиcъĸ c любими филми и пpeдaвaния и дopи дa глeдaт едновременно двa ĸaнaлa. Клиентите разполагат и с голям избop на видeo cъдъpжaниe oт ĸaтaлoг c нaд 6 000 зaглaвия, чacт oт ІРТV плaтфopмaтa нa тeлeĸoмa.

    Със стартирането на технологията в Хасково, компанията вече покрива над 1 200 000 домакинства с оптична мрежа в цялата страна.

     

    Vivacom

    Оценка на новината

    0