• Huawei: Целта ни е да бъдем най-големият производител на телефони в света

    Huawei: Целта ни е да бъдем най-големият производител на телефони в света

    Първоначалната цел на гиганта е била да стане лидер на световния пазар в края на 2019 година, но към настоящия момент ръководството на Хуавей смята, че този процес ще отнеме още време

    Huawei: Целта ни е да бъдем най-големият производител на телефони в света

    Китайската компания Huawei Technologies Co Ltd ще се нуждае от повече време, за да стане най-големият производител на смартфони в света - цел, която е трябвало да стане факт през четвъртото тримесечие на настоящата година, заяви във вторник изпълнителният директор на технологичния гигант, цитиран от агенция Ройтерс.

    „Щяхме да станем най-големият производител на смартфони през четвъртото тримесечие на 2019 година, но към настоящия момент смятаме, че този процес може да ни отнеме повече време“, каза Шао Янг, главен стратегически директор в едно от подразделенията на Хуавей, без да коментира причините за забавянето.

    В момента Huawei продава между 500 000 и 600 000 смартфона на ден, изтъкна той в речта си по време на технологичното изложение CES Asia в Шанхай.

    Коментарите идват, след като Съединените щати поставиха Huawei в „черен списък“ миналия месец, което възпрепятства компанията да прави бизнес с американски фирми, без одобрение от правителството на САЩ. Това накара някои глобални технологични компании, като Фейсбук, да скъсат връзките си с най-големия производител на телекомуникационно оборудване в света, припомня Ройтерс.

    През януари компанията заяви, че може да стане най-продаваната в света марка смартфони тази година, дори и без американския пазар. Щатите са вторият най-голям доставчик на компоненти за Хуавей, по данни за първото тримесечие на 2019 г., след южнокорейския гигант Samsung, според изследователска и консултантска фирма Gartner.

    Анализатори смятат, че последните санкции на САЩ биха могли да свият продажбите на смартфони Huawei с една четвърт за тази година, и дори да доведат до изчезването на телефоните им от чуждите пазари.

    Huawei Хуавей

    Оценка на новината

    0