• Служителите на KBC Груп ще почистят 120 дка на брега на язовир Искър

    Служителите на KBC Груп ще почистят 120 дка на брега на язовир Искър

    40 зелени инициативи в 15 български града организират служителите на ОББ, ДЗИ и KBC Груп в България

    Служителите на KBC Груп ще почистят 120 дка на брега на язовир Искър

    Служителите на ОББ, ДЗИ, ОББ Интерлийз и дъщерните дружества на ОББ се включват в мащабна кампания, която насърчава опазването на околната среда и намаляването на негативните въздействия върху климата у нас. Само през първата седмица на кампанията бяха събрани и рециклирани над 1 тон отпадъци, съобщиха от пресцентъра на KBC Груп в България. Отпадъците служителите на Групата събират чрез стационарна рециклираща станция, която работи в централата на ОББ и ДЗИ – ОББ Милениум център. Мобилен рециклиращ ван пък пътува из страната, за да улесни събирането на отпадъци и излезли от употреба мобилни устройства в клонове на банката и застрахователното дружество. След първите си посещения в Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора пътуващият рециклатор събра над 1 тон хартия, пластмаса и стъкло. До края на юни ванът ще посети още 10 града, сред които са Велико Търново, Плевен, Варна, Русе, Видин, Хасково, Ямбол, Сливен, концертите на „БГ Радио“ и фестивала Francofolies в Благоевград, „Радио парк фест“ в Южния парк в София и ще завърши обиколката си при плажната ивица в Бургас. Тя ще бъде почистена от социално отговорни служители на Групата на 28 юни.

    На 22 юни служителите на белгийската KBC Груп ще почистят заедно 120 дка на брега на язовир Искър и прилежащата територия около него.

    Освен в България, кампанията се реализира и в Белгия, Чехия, Словакия, Унгария и Ирландия. Всеки служител, който вземе участие в екологичните дейности, „печели“ дърво за залесяване в своята страна. Крайната цел е да бъдат посадени общо 42 000 дървета във всички страни, колкото са всички служители на групата. Амбицията на служителите в България е наесен да се похвалят със залесяването на над 4000 дръвчета в страната.

    Опазването на околната среда и намаляването на негативните последици върху климата е 5-ото поред предизвикателство, което служителите на КВС Груп поемат. В поредицата от вътрешни инициативи, споделени между шестте държави, до момента служителите са дарили 500 000 евро. Другите две линии на предизвикателството насърчават ходенето до работа пеш, с велосипед или чрез споделено пътуване, както и подкрепата за кръговата икономика чрез предаване на стари мобилни и електронни устройства с цел удължаване на жизнения им цикъл.

    ОББ КВС Груп ДЗИ

    Оценка на новината

    0