• Българин влезе в Power 100 на световната телеком индустрия

    Българин влезе в Power 100 на световната телеком индустрия

    Деан Белев е идеен съосновател на "Нетикс" и има водеща роля в разработването на повечето й продукти и услуги

    Българин влезе в Power 100 на световната телеком индустрия

    Деан Белев, вицепрезидент „Услуги“ на „Нетикс”, беше обявен за един от стоте най-влиятелни хора в световната телеком индустрия. Той влезе в индекса Power 100 за 2019 година на британската медия за телекомуникации Capacity, съобщават от компанията.

    Участниците в класацията са отличници не само в своите специфични области, но и като иноватори, критично мислещи хора и двигатели на промяната.

    Деан Белев е идеен съосновател на "Нетикс" и е част от екипа на компанията още от създаването й. Той играе водеща роля в разработването на повечето продукти и услуги.

    “Компанията, отличена като най-добрата платформа за обмяна на трафик в света за 2018 г. – „Нетикс” (The Best Internet Exchange at the 2018 Global Carrier Awards), продължава своето пътешествие по пътя на развитието. Един от шампионите в този процес е Белев, който отговаря за продуктите, услугите и развитието“, се казва в мотивите на журито.

    Към днешна дата компанията обслужва повече от 70 членове, включително доставчици на интернет услуги, оператори, телекомуникационни оператори и мрежи за доставка на съдържание. Мрежата стига до 20 центъра за данни в ключови градове в цяла Европа и осигурява повече от 500 гигабита в секунда капацитет на трафика.

    интернет трафик Нетикс Power 100 телеком

    Оценка на новината

    0