• "Райфайзенбанк" е най-добра банка в България, според EMEA Финанс

    "Райфайзенбанк" е най-добра банка в България, според EMEA Финанс

    Групата „Райфайзен Банк Интернешънъл” получи общо 26 отличия

    "Райфайзенбанк" е най-добра банка в България, според EMEA Финанс

    „Райфайзенбанк” беше обявена за „Най-добра банка“ в България, както и за „Най-добра банка частно банкиране“ от престижното международно финансово издание ЕМЕА Финанс (EMEA Finance). В същото време „Райфайзен Асет Мениджмънт България” взе наградата за „Най-добро управляващо дружество“ в страната в изданието „Европейските банкови награди 2018“ на EMEA Finance.

    Групата РБИ получи общо 26 отличия, а „Райфайзен Банк Интернешънъл” беше определена за „Най-добра банка“ в Централна и Източна Европа, и в страните от ОНД.

    Освен в България, банките на РБИ в Австрия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Унгария, Косово, Румъния, Сърбия, Словакия и Украйна бяха определени от ЕМЕА Финанс за „Най-добра банка“ в съответната страна. Банките на „Райфайзен” в Албания, Беларус и Русия взеха отличието за „Най-добра чуждестранна банка“.

    „През 2018 г. РБИ постигна най-добрия резултат в историята си”, отбеляза Кристофър Мур, издател и главен изпълнителен директор на ЕМЕА Финанс. Още по-впечатляващ обаче, е начинът, по който работи банката - дъщерните банки иновират в рамките на местната среда, като формулират и изпълняват специфични стратегии, съобразени със съответния пазар. В същото време се възползват от това, което може да бъде наречено „най-доброто от най-доброто“ в мрежата на РБИ. Изглежда, че банката прилага единни практики в ключови области без да ограничава креативността и иновациите на национално ниво“, допълни Мур.

    Райфайзенбанк ЕМЕА Финанс РБИ Най-добра банка

    Оценка на новината

    0