• „Булбанк Онлайн” въвежда динамична парола при вход

    „Булбанк Онлайн” въвежда динамична парола при вход

    За динамичен вход в онлайн банкирането на "УниКредит Булбанк" клиентите ще могат да избират между два варианта: SMS или еднократна парола генерирана от М-токен, като и двете опции са безплатни

    „Булбанк Онлайн” въвежда динамична парола при вход

    „УниКредит Булбанк” въвежда динамична парола при вход в „Булбанк Онлайн”, съобщиха от финансовата институция. Промяната ще е факт от края на месец юли 2019 г. и е в следствие на новите изисквания на директивата на ЕС относно платежните услуги PSD2, допълват от дружеството.

    Директивата PSD2 e европейска платежна директива, която регулира правилата на пазара както за банките, така и за останалите участници - финтех и големи технологични компании. Директивата цели да създаде ясни и прозрачни правила за всички, като защитата на клиентите да остане гарантирана. PSD2 позволява сътрудничество между регулаторите, банките, финтех компаниите и телекомите при разработването на нови продукти, поясняват от трезора.

    За динамичен вход в „Булбанк Онлайн” клиентите ще могат да избират между два варианта: SMS или еднократна парола генерирана от М-токен, част от „Булбанк Мобайл”.  И двете опции са безплатни.

    За да може да използват пълните функционалности на „Булбанк Онлайн”, клиентите трябва да имат актуален телефонен номер в онлайн банкирането.

    С „Булбанк Онлайн” клиентите на банката могат да превеждат пари в страната и чужбина, да погасяват задължения по кредити и кредитни карти, да плащат битови сметки и да заявяват продукти и услуги онлайн. Приложението дава възможност на корпоративните клиенти да управляват своя бизнес с онлайн банкирането за юридически лица, като могат да следят фирмени сметки, плащания и кредити, дори да извършват плащане на заплати бързо и сигурно, информират от „УниКредит Булбанк”.

    От трезора напомнят, че при необходимост от допълнителна информация и съдействие на разположение на клиентите са Центърът за техническа поддръжка на „Булбанк Онлайн” на номер: 02 9337333, както и личният банкер.

    УниКредит Булбанк онлайн банкиране Булбанк Онлайн динамична парола

    Оценка на новината

    0